Į Maskvą – be kapitono, bet pasirengę kautis

Sužeistas, nukraujavęs, įvarytas į kampą. Šios dienos "Žalgirio" situacijai apibūdinti, regis, tinka ir tokie epitetai, tačiau, matant Kauno krepšininkų ryžtą, nekyla abejonių, kad komandos charakteris – nepalaužiamas.

Pasiūlymai – ir treneriui

Šiandien Lietuvos čempionai žais 11-ąsias Eurolygos turnyro "Top 16" etapo E grupės rungtynes Maskvoje su CSKA ekipa.

p>Pirmojo rato dvikovą Kauno "Žalgirio" arenoje 87:73 laimėjo maskviečiai.

Vis dėlto prieš kelionę į Rusijos sostinę žalgiriečiams teko atsakinėti į klausimus ne apie revanšą ar padėtį turnyro lentelėje, bet apie finansinę klubo situaciją ir pasiūlymus, plūstančius jiems iš užsienio klubų.

"Visi jų sulaukiame. Ne tik žaidėjai, bet ir treneris. Pinigai man šiuo metu nėra svarbiausias dalykas. Nemanau, kad būtų geriau, jei laiku gaučiau atlyginimą, bet nežaisčiau. Tikiuosi, kad per savo karjerą dar spėsiu užsidirbti", – sakė Mindaugas Kuzminskas.

"Neketinu niekur išvykti, – pridūrė "Žalgirio" puolėjas. – Gerai pradėjome sezoną, todėl norisi jį ir atitinkamai užbaigti. Pagerėjęs mano žaidimas – mūsų trenerio nuopelnas. Man asmeniškai vien dėl jo būtų negražu išvykti, palikti komandą esant tokiai situacijai. O ir sirgaliai mane ypatingai palaiko. Esu dėkingas ir jiems."

Gretos išretėjo

M.Kuzminskas tiki, kad galima įkąsti CSKA ir jo tvirtovėje. "Šiemet įrodėme, kad galime laimėti bet kur ir įveikti bet ką", – nukirto žalgirietis.

Žaidėjui pritarė ir "Žalgirio" vyriausiasis treneris Joanas Plaza, tačiau strategas suskaičiavo, kad, lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, šįkart Kauno ekipai neatstovaus keturi itin svarbūs žaidėjai, tąsyk į CSKA krepšį įmetę net 42 taškus iš 73.

"Žalgirio" gretose nebus į kitas komandas išvykusių amerikiečių Ibrahimo Jaabero ir Tremmello Dardeno bei traumas besigydančių Pauliaus Jankūno ir Marko Popovičiaus. Kapitono pareigas iš P.Jankūno laikinai perėmusį kroatą eliminavo blauzdos trauma.

"Situacija nėra gera, tačiau turime išlaikyti rimtį ir kautis už komandos vardą", – žaidėjus ragino J.Plaza.

"Man gaila, kad išvyko Tremmellas. Matydamas jo pastangas per treniruotes, aš ir pats pasitempdavau. Norėdamas konkuruoti dėl vietos sudėtyje stengdavausi neatsilikti", – tvirtino M.Kuzminskas.

Sugrįžo R.Narkus

Žalgiriečių sveikata vėl rūpinsis Robertas Narkus. Beveik du dešimtmečius Kauno klube darbavęsis specialistas po pertraukos sugrįžo į komandą.

R.Narkus "Žalgirio" ekipos gydytoju tapo 1992-aisiais, tačiau pernai vasarą jį pakeitė Petras Mikučionis.

Neseniai P.Mikučionis sulaukė ambicingo pasiūlymo tęsti karjerą medicinos srityje ir pasirinko šį variantą.


E grupė

1. "Real" 9 1 780:723

2. "Anadolu Efes" 8 2 738:710

3. CSKA 7 3 805:719

4. "Panathinaikos" 6 4 700:708

5. "Unicaja" 5 5 720:739

6. "Žalgiris" 4 6 780:741

7. ALBA 1 9 681:772

8. "Brose Baskets" 0 10 727:819



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių