J.Plaza: „Žalgiris“ – visos Lietuvos vėliavnešys

Po "Žalgirio" ir VEF ekipų rungtynių žalgiriečių treneris Joanas Plaza emocingai pakomentavo situaciją dėl klubo ateities. Ispanas, nevyniodamas žodžių į vatą, neslėpė nuostabos, kaip miestui ar valstybei gali nerūpėti jos simboliu tapusi komanda.

Žalgiriečiai tęsia fantastišką pasirodymą VTB Vieningosios lygos turnyre ir savaitgalį iškovojo jau tryliktąją pergalę. Tvirti B grupės lyderiai savoje aikštėje 86:71 paguldė ant menčių Latvijos stipriausią ekipą. Pergalė prieš kaimynus ypač saldi dėl to, jog pasiektas revanšas už pirmojo rato nesėkmę. Iki šiol vienintelį pralaimėjimą VTB Vieningojoje lygoje patyrė būtent Rygoje, kai nusileido 72:77.

"Žalgirio" arenoje susirinkę aistruoliai didžiulėmis ovacijomis pasitiko po pėdos lūžio pagaliau į rikiuotę sugrįžusi R.Javtoką. Vidurio puolėjas pirmosiose savo rungtynėse žaidė 11 minučių, kartą sudrebino VEF krepšį dėjimu, pataikė 1 baudą iš 2, atkovojo 2 kamuolius ir surinko 4 naudingumo balus.

"Žinau savo dabartinę sportinę formą ir žinau, kad kažko geriau ir negalėjau atlikti. Dar trūksta kvapo. Stengsiuosi kuo greičiau atsistatyti. Nėra lengva tiek laiko nežaidus, tačiau tikiuosi, kad žaidimas vis gerės", – po šešių mėnesių priverstinės pertraukos kalbėjo R.Javtokas.

"Žaidėme su pačia rezultatyviausia čempionato komanda, kurioje rungtyniauja rezultatyviausias žaidėjas (E.J.Rowlandas – aut. past.). VEF šiemet puikiai rungtyniauja Europos taurės varžybose, tad privalėjome varžovus gerbti", – varžovams komplimentų negailėjo "Žalgirio" strategas Joanas Plaza.

p>Ispanas nepraleido progos užsiminti ir apie jaunųjų komandos žaidėjų indėlį. "Mūsų jaunimas tobulės tik klysdamas tokiuose mačuose kaip šis. VEF ekipoje vos vienas žaidėjas pelnė daugiau nei 10 taškų, o pas mus septyni žaidėjai pelnė 9 ar daugiau taškų. Niekas neįsivaizdavo, jog pirmausime šiame sezono etape. Norime būti pirmi VTB Vieningosios lygos reguliariajame sezone", – prisipažino treneris.

VEF ekipai diriguojantis Ramūnas Butautas padėkojo žalgiriečiams, kad šie sutiko atkelti rungtynes diena anksčiau, nei buvo planuota, kadangi ateinantį antradienį Rygos ekipa žais labai svarbias Europos taurės rungtynes su Valensijos "Basket" ekipa.

"Laukiame rungtynių su Valensijos ekipa, turime galimybę žaisti Europos taurės turnyro atkrintamosiose varžybose. Mūsų klubo istorijoje to dar nėra buvę ir tikiuosi, kad galime tai pasiekti. Šį kartą "Žalgiris" parodė gražų žaidimą ir laimėjo įtikinamai. Turbūt nieko nenustebino, nes taip ir turėjo būti. Reikia pripažinti, kad mes atsiliekame nuo "Žalgirio" tiek finansiniais, tiek žmogiškaisiais resursais ir du kartus nugalėti "Žalgirį" būtų fantastiška", – prisipažino R.Butautas.


Rezultatas

Kauno "Žalgiris" – Rygos VEF 86:71 (19:21, 25:16, 26:23, 16:11). D.Lavrinovičius 14 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Kuzminskas 12, P.Jankūnas 11, O.Lafayette‘as 10 (4 rez. perd.), M.Popovičius (5 rez. perd.), T.Dardenas (4 rez. perd.) ir R.Kaukėnas po 9/W.Danielsas 22, D.Zavackas 8, K.Janičenokas 8.


B grupė

1. "Žalgiris" 14 13 1

2. CSKA 13 11 2

3. "Lokomotiv-Kuban" 13 9 4

4. VEF 14 9 5

5. "Nižnij Novgorod" 13 7 6

6. "Triumf" 13 6 7

7. "Jenisei" 13 5 8

8. ČEZ 13 4 9

9. "Neptūnas" 13 2 11

10. "Cmoki-Minsk" 13 0 13


Komentaras

Vladimiras Romanovas

"Žalgirio" klubo savininkas

Penktadienį Kauno miesto savivaldybėje surengtas šou nesugadino "Žalgirio" nuotaikos rungtynėse su Rygos VEF komanda. Pakiliai žaidė broliai Lavrinovičiai, Rimantas Kaukėnas, sportinę formą atgavęs komandos kapitonas Paulius Jankūnas ir kiti mūsų krepšininkai.

Jie galėjo laimėti ir 30 taškų skirtumu, laimėjome 15-os, nes mūsų treneris ruošė Eurolygos kovoms traumą išsigydžiusį Robertą Javtoką. Gaila, kad dėl to teko paaukoti jauną ir perspektyvų Jeffą Foote‘ą, kuris nežaidė šiose rungtynėse.

"Žalgiris" – ne tik miesto, bet ir visos Lietuvos vėliava. Jei išnyks "Žalgiris", išnyks Lietuvos vėliava", - emocingai dėstė J. Plaza.

"Aš esu treneris, todėl ne mano darbas kalbėti apie klubo finansinę padėtį. Bet aš esu iš užsienio, tad puikiai žinau, kad jūsų šalį geriausiai žino būtent dėl "Žalgirio". Man sunku suprasti kaip miestas ir valstybė neskiria pakankamai dėmesio tokiam klubui", - sakė jis.

"Susimąstykime, juk be miesto ir šalies indėlio išnyks vienas didžiausių klubų Europoje per ketvirtį amžiaus. Nesakau, kad reikia atimti pinigus iš kitų svarbių sričių, bet situacija yra labai rimta, todėl ne tik miesto valdžia, bet ir Lietuvos vyriausybė turi rimtai žvelgti į šią situaciją. Nejaugi jūs norite likti be "Žalgirio"?", - retoriškai klausė J.Plaza.

"Žalgirio" sporto direktorius Vitoldas Masalskis taip pat neslėpė nusivylimo, kad bandęs paprašyti miesto paramos klubas buvo sutiktas labai priešiškai. "Norėjome su miesto vadovais ramiai pasišnekėti ir kad meras iš pačių žalgiriečių lūpų išgirstų, kokia iš tiesų yra situaciją. Man iš karto buvo pasakyta, kad valdžia nelabai nori, kad susitikime dalyvautų žaidėjai. Pasirodė keista, kad miesto vadovai nenori viešumo. Keista ir kai vėliau spaudoje pasirodė pranešimų, kuriuose valdininkai teigia, jog buvome kviesti į tarybos posėdį, kuris vyko viena diena anksčiau. Nustebau, kad skleidžiamas toks melas. Galiu užtikrinti, kad kviesti į tarybos posėdį tikrai nebuvome. Tai mūsų klubą labai įžeidė. Susidarė įspūdis, kad visas susitikimas buvo suorganizuotas tam, kad sumenkinti krepšinį", - kalbėjo V.Masalskis.

Direktoriaus nuostabą sukėlė ir susitikimo metu dalyvavę priešiškai nusiteikę kitų sporto šakų atstovai. "Tikrai neįsivaizdavome, kad ten vyks kažkokie debatai tarp krepšinio ir kitų sporto šakų. Atėjome kalbėtis apie krepšinį, tačiau buvo prikviesta rankininkų, regbininkų, lengvosios atletikos interesus ginančių atstovų", - nuostabos neslėpė V.Masalskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių