Jubiliejus – be M. Phelpso, bet su savo žvaigždėmis

„Svarstėme pasikviesti net Michaelą Phelpsą, bet jis mums per brangus“, – „Kauno dienai“ prasitarė asociacijos „LTU Aquatics“, šalyje vienijančios vandens sporto šakas, prezidentas Saulius Binevičius.

Paminės šimtmetį

„LTU Aquatics“ birželio 23-iąją Kaune, Nemuno saloje, organizuoja sporto ir muzikos šventę, skirtą paminėti Lietuvos plaukimo šimtmetį.

Amerikiečio M. Phelpso, vadinamo viena didžiausių legendų per visą sporto istoriją, pavardė iškilo neatsitiktinai.

38-erių metų tituluočiausias visų laikų plaukikas Pekino olimpinėse žaidynėse yra laimėjęs net aštuonis aukso medalius, o iš viso kolekcijoje turi 28 olimpinius medalius, iš kurių net 23 – aukso.

Daugkartinis planetos rekordininkas, jau baigęs karjerą, kaip plaukimo šakos ambasadorius dalyvauja įvairiuose labdaros ir pramoginiuose renginiuose. Tačiau jį pasamdyti kainuoja nuo 200 iki 500 tūkst. JAV dolerių.

„M. Phelpso mūsų 100-mečio renginiuose nebus, bet žvaigždžių tikrai netrūks“, – patikino S. Binevičius.

„LTU Aquatics“ pagerbs per 600 nusipelniusių asmenybių. Tarp jų – olimpinius čempionus Rūtą Meilutytę, Liną Kačiušytę, Robertą Žulpą, olimpinį prizininką ir rekordininką Arvydą Juozaitį.

Saugumą garantuoja

Pasak vieno organizatorių Manto Marcinkevičiaus, šventės akcentu taps plaukimas Nemuno upe – tarp Kauno geležinkelio (Žaliojo) ir Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltų. Prieš šimtmetį būtent čia įvyko pirmos oficialios plaukimo varžybos.

3 km plaukti Nemunu galės visi norintys, tačiau organizatoriai primygtinai siūlo kelias dienas prieš tai pasitikrinti jėgas baseine ir įsitikinti, kad tiek sveikata, tiek plaukimo gebėjimai leidžia užsimoti tokiam žygiui. Varžybų dalyvių saugumą užtikrins juos prižiūrėsiantys gelbėtojai ir teisėjai.

Šventės akcentas – plaukimas Nemunu tarp Žaliojo ir Vytauto Didžiojo tiltų.

Nemuno saloje ir „Žalgirio“ baseine nuo ryto iki vakaro vyks įvairios pramogos vaikams ir suaugusiems, parodos, gausybės olimpinio sporto šakų pristatymas ir varžybos, pabrėžiant, kad vandens sportas – neatsiejama olimpinės šeimos dalis. Visiems šventės dalyviams bus įteikti elektroniniai plaukimo 100-mečio minėjimo pasai, kuriuos jie galės išsikeisti į partnerių įsteigtus prizus.

Plukdys vainikėlius

Prie šventės organizavimo prisidės ir muzikos prodiuseris Martynas Tyla, populiarių M.A.M.A. apdovanojimų autorius, jaunystėje buvęs plaukikas.

„Toks plaukimas Nemunu vyksta kartą per 100 metų, tad ši karta turi unikalią galimybę įsiamžinti istorijoje. Plaukimas vyks Joninių išvakarėse, tad kviesime miestiečius atsinešti Joninių vainikėlius, kuriuos plukdysime Nemune“, – sumanymais dalijosi M. Tyla.

Varžybas ir kitus renginius transliuos LRT, o „Žalgirio“ baseine įrengtoje scenoje pasirodys atlikėjai Rokas Jan, Jevgenija Redko, „Proflame“, kurių klausosi ar pageidavo patys plaukikai, tarp jų ir R. Meilutytė.

Plauks ir prezidentas?

Rūta turėtų apsilankyti renginyje, nors tomis dienomis Belgrade vyks Europos plaukimo čempionatas.

Abejojama, ar olimpinė čempionė šoks į Nemuną šimtmečio plaukimui, tačiau „LTU Aquatics“ vadovas S. Binevičius teigė nesikratantis tokio iššūkio.

„Esu dalyvavęs varžybose atviruose telkiniuose, Platelių ežere, kitur. Buvo baisoka, bet labai įdomu. Nežinia, kai, skirtingai nei baseine, nematai dugno, kaip tik ir vilioja“, – prisipažino buvęs Europos čempionato prizininkas ir trijų olimpiadų dalyvis.

Kauno vicemeras Mantas Jurgutis akcentavo išvystytą miesto sporto infrastruktūrą, kuri padeda privilioti didelio masto renginius.

„Neseniai paminėjome Lietuvos krepšinio, futbolo, bokso šimtmečius, dabar atėjo eilė plaukimui. Ne veltui Kaunas baseinų skaičiumi, tenkančiu vienam gyventojui, yra pirmas Lietuvoje, o netrukus duris atvers dar du baseinai“, – pasidžiaugė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
PHELPSAS PER BRANGUS , o Lietuvos plaukikas tikriausiai patys turėjo susimokėti starto mokestį .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių