Kiokušin karatė žvaigždę sužavėjo Lietuvos pajūris

„Po mūsų akistatos Yuji Shimamoto nusprendė, kad, norėdamas tapti pasaulio čempionu, negali vienu metu ir sportuoti, ir dirbti, tad pasinėrė tik į kiokušin karatė“, – grįžo į praeitį žinomas Lietuvos kovotojas Lukas Kubilius.

Derėjosi dvejus metus

Jis ir kiti tituluoti kiokušin karatistai – dukart pasaulio čempionė ir šešiskart Europos čempionė Margarita Čiuplytė, pasaulio čempionas ir šešiskart Europos čempionas Eventas Gužauskas, taip pat šio kovos meno treneriai ir entuziastai Klaipėdoje susitiko su triskart pasaulio čempionu japonu Y. Shimamoto.

Išskirtinis svečias savo žiniomis ir patirtimi dalijosi treniruočių stovykloje „Baltic Fighting Camp“.

Kiokušin karatė klubui „Shodan“ vadovaujantis L. Kubilius teigė, kad pasikviesti savo buvusį varžovą Y. Shimamoto buvo sudėtinga.

„Vizitą derinome dvejus metus, – sakė klaipėdietis. – Y. Shimamoto labai užimtas – daug varžybų ir treniruočių. Džiaugiuosi, kad vis dėlto pavyko susitarti. Tokio lygio sportininko viešnagė padidino susidomėjimą mūsų stovykla.“

Autoritetas: triskart pasaulio čempionas pasidalijo žiniomis ir patirtimi su stovyklos „Baltic Fighting Camp“ dalyviais. / A. Barzdžiaus nuotr.

Kovojo su lietuviu

„Baltic Fighting Camp“ šiais metais sutraukė per 200 dalyvių iš šešiose šalyse įsikūrusių 33 klubų.

„Tikriausiai būtent dėl Y. Shimamoto sulaukėme sportininkų iš Švedijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, – pasakojo L. Kubilius. – Įspūdžiai po stovyklos – labai geri. Nėra abejonių, kad kiekvienas toks susibūrimas tiek su svečiais iš užsienio, tiek su mūsų specialistais visiems yra nepaprastai naudingas ir padeda kelti meistriškumą.“

Y. Shimamoto vizitą į Lietuvą derinome dvejus metus.

Y. Shimamoto Lietuvoje lankėsi trečią kartą, tačiau pajūrio regione – pirmąkart.

„Šis vizitas buvo kitoks, nes ir jo tikslas nebuvo varžybos, – sakė L. Kubilius. – Y. Shimamoto paliko paprasto, nuoširdaus žmogaus įspūdį, mielai su visais dalijosi savo žiniomis ir patirtimi. Itin palankiai svečias atsiliepė ir apie mūsų kraštą. Lankėmės Palangoje, Nidoje, aprodėme Klaipėdą. Sakė, kad pas mus labai gražu.“

Stovyklą vainikavo vakaras ir Y. Shimamoto klausimų–atsakymų sesija. Vienas epizodas buvo itin malonus pačiam L. Kubiliui.

„Mes su juo ant tatamio kovojome tris kartus. 2013 m. Vilniuje vykusio pasaulio čempionato pusfinalį laimėjau aš, o 2015 ir 2017 m. taip pat pusfinalius jam pralaimėjau. Y. Shimamoto, paklaustas, kuri kova jam buvo sunkiausia per karjerą, atsakė, kad tai buvo mūsų susitikimas 2013-aisiais. Po tos dvikovos jis pasirinko naują savo sportinio kelio kryptį“, – atskleidė L. Kubilius.

Viešnagė: Y. Shimamoto (kairėje), lydimas Lietuvos kiokušin karatė federacijos vadovo R. Vitkausko, itin žavėjosi saulėlydžiu Palangoje. / A. Barzdžiaus nuotr.

Įkūrė akademiją

34-erių Y. Shimamoto yra kilęs iš Hirošimos, šio miesto universitete studijavo ekonomiką.

2008 ir 2010 m. Yuji iškovojo Japonijos kiokušin karatė bronzą ir sidabrą, o 2011-aisiais pirmą kartą tapo šalies sunkaus svorio kategorijos čempionu.

Pasaulio čempionate japonas triumfavo 2015-aisiais (tąkart trečias buvo L. Kubilius, septintas – Edgaras Sečinskis), 2017-aisiais (bronzą pelnė L. Kubilius) ir 2019-aisiais (šeštą vietą užėmė E. Gužauskas).

Y. Shimamoto Tokijuje yra įkūręs savo vardo kovos menų akademiją vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kajus

Kajus portretas
Džiugu, sėkmės!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių