Per lenktynes „Nemuno žiede“ – ne vien vasaros išbandymai

  • Teksto dydis:

Baltijos šalių ir Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių čempionato dalyviams „Nemuno žiede“ teko varžytis kepinant saulei ir žliaugiant lietui.

Trasoje prie Kačerginės įvyko Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionato (BaTCC) trečias etapas ir kartu su šiomis varžybomis rengiamo Lietuvos čempionato (LTCC) lenktynės.

Jėgas išbandė ne vien mūsų šalies, Latvijos, Estijos sportininkai, bet ir svečiai iš Prancūzijos. Sąlygos buvo permainingos – saulėtus startus lydėjo liūtys.

LTCC įskaitos viena didžiausių intrigų tapo galingiausių ir greičiausių – GT klasės – automobilių akistatos.

Kvalifikacinį važiavimą laimėjo komandos „System KAN-Therm“ atstovas Lukas Laukaitis, vairavęs „Lamborghini Huracan ST EVO“. Jam sėkmingai susiklostė ir antras finalo važiavimas, o pirmą greičiausiai užbaigė Egidijus Gelūnas su „Cupra TCR“, aplenkęs Henriką Statkų ir L. Laukaitį.

Dalyviai: trasoje prie Kačerginės jėgas išbandė 85 lenktynininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Prancūzijos. / „System KAN-therm“ komandos, E. Babelio ir batcc.eu nuotr.

Vieną „Nemuno žiedo“ ratą (3,35 km) sparčiausiai įveikė L. Laukaitis – per 1 min. 14,263 sek. (didžiausias greitis buvo 162,396 km/val.).

Susumavus rezultatus, bendros GT klasės įskaitos nugalėtoju tapo E. Gelūnas (43 taškai), antrą vietą užėmė L Laukaitis (40 tšk.), trečias buvo H. Statkus (18 tšk.).

Smagu ir saugu važiuoti atnaujinta trasos dalimi, tačiau senoji atkarpa tebekelia rūpesčių.

„Smagu ir saugu važiuoti atnaujinta trasos dalimi, tačiau senoji atkarpa tebekelia rūpesčių: nelygumai verčia keisti greitį ir trajektoriją, o tai turi įtakos rezultatams“, – sakė L. Laukaitis.

Kitų LTCC įskaitos klasių varžybas laimėjo Audrius Liutkevičius (R1600 arba „BTC1“), Andrius Keblys (R2000 arba „BTC2“).

„BMW 325 Cup“ starto rikiuotėje buvo net 26 dalyviai. Pergalę šventė prancūzas Leo Messengeris (110 tšk.), tarp prizininkų – kitas Latvijos lenktynininkas Ričardas Subeckis (96 tšk.) ir Aurimas Mištautas iš „Dream 2 Drive“ komandos (86 tšk.).

Išbandymai: saulėtus startus lydėjo liūtys. / „System KAN-therm“ komandos, E. Babelio ir batcc.eu nuotr.

BaTCC čempionato „BMW 325 Cup“ moterų grupėje triumfavo Erika Arkušauskaitė, „Masters“ – Julius Kiršis, „Rookie“ – Eividas Sitavičius. „V1600“ klasės varžybų „Nemuno žiede“ nugalėtojas – latvis Viesturas Ozolas.

„Nankang Endurance Academy“ dviejų valandų lenktynių „BGT AM“ įskaitos laimėtoja – komanda „Reimpex-Čapkauskas Autocentras“, „BTC2“ – „#AB4L”, „BMW 325 Cup“ – „Gatavas.lt“, „BTC3“ – „Autoradvilis“, „BTC4“ – „HEMI Racing by Statomenas“.

Rugpjūčio 17–18 d. BaTCC ir LTCC dalyviai varžysis Estijoje, o sezono pabaigtuvės numatytos rugsėjo 21–22 d. Lenkijoje, Poznanės trasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių