Lietuvio žygį „Kremliaus taurėje“ sustabdė pasaulio čempionas

  • Teksto dydis:

Šiuo metu vykstančioje „Kremliaus taurėje“ pulo-10 rungtyje Lietuvai atstovavo net trys mūsų sportininkai: Henrikas Strolis, Marius Ganusauskas ir Vytautas Pranckevičius.

Po vakar dienos kovų savo pasirodymą varžybose baigė M. Ganusauskas, dviejuose kontroliniuose mačuose pritrūkęs fortūnos malonės. V. Pranckevičius, pirmame rate suklupęs, vėliau 8:2 laimėjo prieš lenką Adamą Msciszą, tačiau kitoje kovoje 5:8 turėjo pripažinti ruso Fiodoro Grosto pranašumą.

Tuo tarpu daugiausia vilčių teikęs H. Strolis vakar pateko į atkrintamąsias varžybas, o šįryt 8:5 laimėjo savo pirmąjį TOP-32 susitikimą su Rusijos sportininku Michailu Kiladze.

Kovoje dėl patekimo į TOP-8 H. Stroliui teko susitikti su šių metų pasaulio čempionu Thorstenu Hohmanu iš Vokietijos. Deja, susitikimo rezultatas 9:1 buvo ne mūsų naudai. Nemažai įtakos tam padarė išmušimo taisyklė, kai išmuša prieš tai buvusią partiją laimėjęs sportininkas. T. Hohmanas surinko ne vieną partiją iš eilės, neduodamas Henrikui prieiti prie stalo ir pamėginti pasipriešinti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių