Lietuvos baidarininkams – paskutinė galimybė laimėti pasaulio čempionato medalius

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Halifakse (Kanada) baigsis pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Paskutinę čempionato dieną dėl medalių varžysis dvi Lietuvos baidarininkų įgulos.

Baidarių dviviečių 500 m distancijos finale startuos Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas.

Kelialapį į finalą, tarp devynių geriausiųjų, lietuvių duetas iškovojo užėmęs antrą vietą savo pusfinalio plaukime. Tarp visų 27-ių pusfinalio dalyvių, M.Maldonio ir A.Olijniko pasiektas laikas – 1 min. 34,09 sek. buvo trečias.

Neolimpinėje vienviečių baidarių 5000 m rungtyje sekmadienį jėgas išmėgins Ričardas Nekriošius. Iš viso šios rungties finale varžysis 28 baidarininkai.

Šeštadienį vykusiame dviviečių kanojų 500 m finale Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas užėmė 8 vietą. Lietuviai distanciją įveikė per 1 min. 49,29 sek. Nuo prizininkų pakylos lietuvių dvivietę skyrė 2,39 sek.

„Savo pasirodymą vertiname vidutiniškai. Džiaugiamės, kad patekome į finalą, bet aštunta vieta, tai yra minimalus planas, ko siekėme. Mes visada važiuojame kovoti dėl medalių. Daug apdovanojimų esame laimėję 200 metrų distancijoje ir tai mus pavertė maksimalistais. Bet 500 metrų distancijoje dar tik kaupiam patirtį, nes dvivietę šioje distancijoje irkluojame tik antrą sezoną. Be to, mes vieninteliai pasaulyje šioje rungtyje irkluojame iš vienos pusės. Tai mums reikia dar ir kitokios patirties sukaupti, kad būtume tarp lyderių“, – sakė H.Žustautas.

Praėjusių metų pasaulio čempionate H.Žustautas ir V.Korobovas užėmė 5 vietą, o šiais metais pateko tarp prizininkų pasaulio taurės varžybų etape.

Konkurencija yra milžiniška.

„Konkurencija yra milžiniška, nes kanojų varžybose liko tik dvi olimpinės rungtys – dviviečių 500 metrų ir vienviečių 1000 metrų. Kas negali kilometro irkluoti, tie renkasi 500 metrų dviviečių varžybas. Visi pasaulio čempionato finalo dalyviai yra mažiausiai pasaulio ar Europos čempionatų prizininkai. Dauguma tituluočiausių pasaulio kanojininkų dabar koncentruojasi į šią rungtį“, – teigė H.Žustautas.

Baidarių keturviečių 500 m varžybose Simonas ir Mindaugas Maldoniai, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja laimėjo B finalą ir galutinėje pasaulio čempionato įskaitoje užėmė 10 vietą. B finale lietuviai distanciją įveikė per 1 min. 27,88 sek. ir 0,23 sek. aplenkė tituluotą Vengrijos keturvietę.

„Iškovoti pergalę pasaulio čempionato B finale tikrai labai sunku. B finale susirenka pikti žmonės, kurie tik per plauką nepateko į finalą. Vieną dieną jie gali būti ir prizininkai, bet kitą dieną nubloškiami į B finalą. Tie patys vengrai yra tituluoti ir laimėję medalių svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Bet mes šiandien gerai jautėmės ir buvome nepralenkiami. Jau šešta diena esame Kanadoje ir galbūt jau baigėsi aklimatizacija. Nes prieš tai visų savijauta buvo prastesnė, kai reikėjo startuoti atrankos plaukime ir pusfinalyje“, – teigė A.Seja.

Vienviečių baidarių 1000 m distancijos B finale startavęs A.Olijnikas nuotolį įveikė per 3 min. 56,36 sek. ir užėmė 4 vietą. Galutinėje čempionato rikiuotėje A.Olijnikas liko 13-as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių