Lietuvos merginų regbio-7 rinktinė išvyksta į Europos čempionatą ir žada atiduoti visas jėgas

Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) merginų regbio-7 rinktinė savaitgalį viešės Lenkijoje, kur vyks Europos čempionato antrojo pagal pajėgumą „Trophy“ diviziono turnyras.

Šiame Europos čempionate Lietuvos merginų regbio-7 rinktinės trenerės poste debiutuos buvusi viena geriausių Lietuvos regbininkių Dainora Žemaitytė.

„Mano asmeninis tikslas šiemet buvo sulipdyti merginas, nes jautėsi didelis skirtumas tarp labiau patyrusių žaidėjų bei naujokių. Manau, mums tas pavyko. Žaidėjos surinktos iš keleto klubų, o tai man yra laimėjimas“, - sakė D. Žemaitytė.

Jos teigimu, pasiruošime didžiausias dėmesys buvo skiriamas reakcijai bei kontrolei.

„Jeigu merginos rungtynių metu sugebės tinkamai reaguoti į situacijas bei kontroliuoti žaidimą, tai galėsime nepamesti savo žaidimo tikslo ir braižo. Jeigu atsiras tarpusavio palaikymas, bus galima siekti bendro tikslo“, - teigė trenerė.

Trenerė neslepia, kad nacionalinė jaunimo komanda dėl traumų prarado keletą žaidėjų, tačiau jų vietas užims kitos žaidėjos.

„Atsirado vietos toms žaidėjoms, kurios turi ryžto, bet dar neturi daug regbio įgūdžių. Galiu pasidžiaugti, kad naujokės yra labai ryžtingos ir, pamačiusios tą tarpą patekti į rinktinę, dirbo labai atsakingai, nepraleido nei vienos treniruotės. Dėl to jos pelnytai pateko į galutinę sudėtį“, - pasakojo D. Žemaitytė.

Lietuvos rinktinės kapitonė Gerda Andriejaitytė prisipažino, kad pasikeitus nemažai daliai žaidėjų, reikėjo laiko susipažinimui bei susižaidimui.

„Žinoma, kad pokyčiai sudėtyje padarė nemažą įtaką. Naujos komandos susižaidimui reikia labai daug laiko, bet manau, kad šioje vietoje atlikome nemažą darbą“, - sakė G. Andriejaitytė.

Pastaraisiais metais su Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktine dirbo treneris Vytaras Bloškys. G. Andriejaitytė teigė, jog žaidėjos buvo pripratusios prie buvusio stratego, tačiau naujovės visada yra įdomios.

„Nauja trenerė įnešė kitokį požiūrį į treniruotes. Buvome pripratusios prie seno trenerio, bet iš Dainoros gavome nemažai naujų technikos patarimų. Taip pat mums patarimų suteikė ir vyrų rinktinės treneris Paulas Delportas, kuris per dvi treniruotes labai padėjo. Suprantama, kad nauji treneriai visada suteikia kažką naujo, todėl tai yra labai įdomu“, - sakė G. Andriejaitytė.

Regbininkė nesiryžo spėlioti lietuvių galimybių čempionate, mat jaunimo amžiaus grupėje sunku nuspėti kitų šalių pajėgumus.

„Mūsų tikslas yra parodyti, ką galime. Nieko negalime pažadėti, nes nežinome kaip atrodys varžovės. Mes važiuosime atiduoti visas jėgas. Svarbiausia yra visoms tikėti savimi ir labiau norėti laimėti už varžoves“, - pabrėžė kapitonė.

2021 metais pirmą sykį suburta Lietuvos jaunimo merginų regbio-7 rinktinė savo pirmajame čempionate liko paskutinė, 2022 metais ji pasiekė pirmąsias pergales ir užėmė šeštąją vietą, o pernai pirmą sykį džiaugėsi „Trophy“ diviziono bronzos medaliais.

Turnyrą Lenkijoje lietuvės pradės B grupėje, kur šeštadienį susitiks su Turkijos, Rumunijos ir Vokietijos komandomis. A grupėje varžysis Ukrainos, Švedijos, Vengrijos ir Moldovos regbininkės. Pirmąsias dvi vietas grupėje užimsiančios ekipos pateks į pusfinalį, o likusios tęs kovą dėl 5-8 vietų.

Lietuvos merginų regbio-7 rinktinės sudėtis: Egidija Blankaitė, Patricija Jevtušenkaitė, Rusnė Barzinskytė, Charlotte Schrijer, Ligita Markun, Rugilė Klimavičiūtė, Melika Šidlauskaitė, Deimantė Cybulionokaitė, Emilija Banytė, Gerda Andriejaitytė, Aistė Čepkauskaitė, Milita Dapkutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių