R. Baciuška: darbą užbaigsime Afrikoje

  • Teksto dydis:

„Paskutinę minutę prieš išvykstant – naujas šturmanas, vėliau – beprotiškai ilga kelionė iš vasaros į rudenį ir galiausiai – vos vienas prakirstas ratas“, – įspūdžiais apie lenktynes Argentinoje dalijosi pasaulio ralio reidų čempiono titulą ginantis Rokas Baciuška.

Naujas šturmanas

Kordoboje (Argentina) buvo surengtas ketvirtas pasaulio ralio reidų čempionato etapas „Desafio Ruta 40“.

R. Baciuška kartu su šturmanu prancūzu Sebastienu Delaunay dalyvavo „Challenger“ bagių klasės lenktynėse ir jas laimėjo. Lietuvis, šį sezoną jau surinkęs iš viso 209 taškus, yra ir bendros įskaitos lyderis.

Prieš kelionę į Argentiną paaiškėjo, kad R. Baciuškos šturmanas Oriolis Vidalis Montijano dėl sveikatos problemų priverstas praleisti varžybas. Ispaną pakeisti sutiko S. Delaunay.

Be to, bagis, išardytas dalimis, lenktynių vietą pasiekė tik likus parai iki starto, bet mechanikai savo darbą atliko be priekaištų.

Įtampa nesutrikdė ekipažo: Rokas ir Sebastienas savo klasėje laimėjo 17 km prologą.

„Organizatoriai žadėjo labai vaizdingą trasos atkarpą, tačiau dėl rūko nieko nematėme“, – juokavo R. Baciuška ir pridūrė, kad varžybų atidarymą stebėjo netikėtai daug sirgalių.

„Kas bus greičio ruožuose?“ – svarstė tauragiškis.

Išbandymai: lietuviui ir prancūzui teko bagiu manevruoti smėlynuose, kirsti akmenuotas upes. / „MCH photography“ nuotr.

Akmenys, smėlis, vanduo

381 km pirmą greičio ruožą R. Baciuška ir S. Delaunay tarp „Challenger“ dalyvių įveikė pirmi. Kalnuotoje vietovėje buvo ir akmenų, smėlio, ir vandens.

„Lietuvoje – šilta, o čia rudeniškai žvarbu. Vis dėlto ne atostogauti susirinkome“, – pabrėžė R. Baciuška.

Antrą greičio ruožą (423 km) lyderiai vėl buvo pirmi, trečią (341 km) užbaigė ketvirti, ketvirtą (391 km) – pirmi ir penktą (218 km) – penkti.

„Desafio Ruta 40“ varžybas sudarė iš viso (įskaičius ne vien specialias greičio atkarpas, bet ir pervažiavimus) beveik 3 tūkst. km.

„Challenger“ įskaitoje po R. Baciuškos ir S. Delauney išsirikiavo argentiniečių Nicoláso Cavigliasso ir Valentinos Pertegarini, taip pat Dania'os Akeel (Saudo Arabija) ir Stephane'o Duple'o (Prancūzija) ekipažai.

Organizatoriai žadėjo labai vaizdingą trasos atkarpą, tačiau dėl rūko nieko nematėme.

Bendros pasaulio čempionato įskaitos lyderis R. Baciuška turi 209 taškus, N. Cavigliasso – 165 tšk., brazilas Marcelo Gastaldis – 130 tšk., amerikietis Austinas Jonesas – 126 tšk.

Dar susitiks Maroke

„N. Cavigliasso dar turi aritmetinę galimybę mane pasivyti, todėl užbaigti darbus grįšime į Afriką“, – sakė R. Baciuška.

Paskutinis pasaulio ralio reidų čempionato etapas numatytas spalio 5–11 d. Maroke.

Pernai Rokas vairavo T4 klasės bagį, tačiau dėl techninio gedimo nebaigė Maroko ralio. Vis dėlto lietuvis jau anksčiau buvo užsitikrinęs pasaulio čempiono titulą, nes turėjo sukaupęs pakankamą taškų persvarą prieš pagrindinius konkurentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių