Šalies vadovai sveikina olimpinį sidabrą iškovojusį M. Alekną: visa Lietuva švenčia kartu

Šalies vadovai sveikina Paryžiaus olimpinėse žaidynėse sidabro medalį iškovojusį disko metiką Mykolą Alekną.

„Bravo! Sveikinimai disko metikui Mykolui Aleknai olimpinėse žaidynėse iškovojus sidabro medalį! Prieš 21 metus Paryžiaus „Stade de France“ stadione ant nugalėtojų pakylos lipo jo tėtis, o šiandien ši garbė tenka Mykolui“, – trečiadienio vakarą „Facebook“ paskyroje rašė G. Nausėda.

„Visa Lietuva šiandien švenčia kartu su jaunuoju pasaulio rekordininku!“ – pabrėžė jis.

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat sveikino M. Alekną bei disko metimo rungties finale dalyvavusį lietuvį Andrių Gudžių bei pažymėjo, kad sportininkų pasirodymas buvo puikus.

„Sirgti net už du kovoje dėl medalių Lietuvai atstovaujančius sportininkus, priverčiančius sulaikyti kvėpavimą sulig kiekvienu disko metimu, yra nekasdienis džiaugsmas ir didžiulė privilegija – ačiū Mykolui Aleknai ir Andriui Gudžiui už tai! Nuoširdžiausi sveikinimai Mykolui, vis pranokstančiam save, būrį stipriausių varžovų ir ant pečių gulančią nemenkų lūkesčių naštą – puikus sidabrinis pasirodymas, kurį Lietuva sekė akimis, tankiai plakančiomis širdimis ir su ypatingu pasididžiavimu“, – sakoma premjerės sveikinime.

Trečiadienio vakarą Paryžiuje vykstančių vasaros olimpinių žaidynių metu M. Alenkna geriausiu bandymu diską numetė 69,97 m. ir pelnė sidabro medalį. Olimpiniu čempionu tapo jamaikietis Roje Stona, kuris diską numetė lygiai 70 metrų.

Tai trečiasis Lietuvos medalis šioje olimpiadoje – bronzą jau iškovojo irkluotoja Viktorija Senkutė bei Lietuvos vyrų trijulių krepšinio rinktinė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinimai

Sveikinimai portretas
Mykolui na ir plepučiui Gudžiui...

Balsuoju nuo 1992 m.

Balsuoju nuo 1992 m. portretas
Konservatoriai jega

Ona

Ona portretas
Sveikinimai Mykolui, šaunuolis !!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių