Šonaslydžio sezono pradžia – jau netrukus

  • Teksto dydis:

Antrus metus iš eilės Lietuvos šonaslydžio bendruomenė rinksis į šventę – "Autoplius.lt Drift Matsuri"! Balandžio 4-ąją Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome šalia Kuršėnų miestelio aidės šimtas bolidų, kurių pilotai pasiruošę ne tik gerai praleisti laiką, bet ir išmokti naujų dalykų.

"Matsuri, išvertus iš japonų kalbos reiškia šventę, festivalį, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška. – Būtent tokio formato renginiai vyksta visame pasaulyje ir pagaliau galiu pasidžiaugti, kad šis formatas tapo tradicija Lietuvoje. Kartu prigijo ir dar viena filosofija – "Keep drifting fun" (red. Išlaikyk šonaslydį smagia pramoga). Skirtingai nuo ralio ar žiedinių lenktynių, sezoną atidaryti kviečiame masinės treniruotės metu. Tai laikas, kai dalyviai gali gerai praleisti laiką kartu tobulindami savo vairavimo gebėjimus, prasimankštindami po žiemos miego – jokios įtampos dėl rezultatų, galimybė išbandyti naują techniką ar naują vairavimo metodiką – laiko ir vietos tam bus sočiai."

Tiek LASF šonaslydžio komitetas, tiek ir renginių organizatoriai užsibrėžė tikslą pakelti 2020-ųjų kokybės kartelę aukštyn, tad jau keletą mėnesių rūpinamasi tiek dalyviais, tiek ir trasomis. Organizatoriai neslepia – išorinių trukdžių ir situacijų, kurios kištų pagalius į ratus netrūksta: nuo koronaviruso, iki nuo žemės paviršiaus nušluojamų trasų, tačiau tai nekeičia fakto, kad bendruomenė tikisi dar vieno gero sezono.

Po renginio Kuršėnuose prasidės Lietuvos šonaslydžio čempionatas, kuris aplankys Kauną, Kačerginę, Molėtus, Alytų, Rygą bei kitus Lietuvos ir Baltijos šalių miestus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių