Galvosūkis: varžovės – žinomos, bet trūksta trenerio

  • Teksto dydis:

„Turime jauną, ambicingą rinktinę ir tikime, kad ji gali įgyvendinti jai keliamus tikslus“, – sakė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Miglius Astrauskas, komentuodamas moterų nacionalinės komandos laukiančius iššūkius.

Mūsų šalies rankininkės kovą dėl kelialapio į 2025 m. pasaulio čempionato finalo turnyrą pradės spalio mėnesį pirmo atrankos etapo 1-oje grupėje kartu su Graikijos ir Didžiosios Britanijos ekipomis.

Į antrą etapą pateks tik grupės nugalėtojos. Pirmumo teisę organizuoti atrankos turnyrą burtų keliu laimėjo Didžioji Britanija.

„Graikijos rinktinė panašaus pajėgumo kaip ir mūsų. Abi komandos praeito Europos čempionato atrankos turnyre savo grupėse užėmė trečias vietas ir į finalinį etapą nepateko. Didžiosios Britanijos rankininkės į tarptautinę areną grįžta po ilgokos pertraukos. Varžovės – įveikiamos, kelsime tikslą patekti į antrą atrankos etapą, – kalbėjo M. Astrauskas. – Artimiausiu metu bus paskelbtas vyriausiojo trenerio konkursas. Neatmetama galimybė, kad Lietuvos rinktinės strategu gali tapti ir užsienio specialistas.“

Lietuvės pasaulio čempionato finalo turnyre yra dalyvavusios vienintelį kartą.

Šiemet balandį iš vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė Karolis Kaladinskas. Jo vadovaujama komanda nepateko į Europos čempionato finalo turnyrą (per šešias atrankos rungtynes iškovojo tik du taškus).

Pasaulio čempionato finalo turnyras, kuriame dalyvaus 32 ekipos, vyks 2025 m. lapkričio 27–gruodžio 14 d. Vokietijoje ir Nyderlanduose. Kartu su varžybų šeimininkėmis vokietėmis ir olandėmis vietą jame užsitikrino ir planetos čempionių titulą ginsiančios Prancūzijos rankininkės.

Pirmo atrankos etapo 2-oje grupėje varžysis Kosovo, Bosnijos ir Hercegovinos, Belgijos rinktinės, 3-ioje – Suomijos, Izraelio ir Estijos, 4-oje – Italijos, Liuksemburgo ir Bulgarijos.

Lietuvos rankininkės pasaulio čempionato finalo turnyre yra dalyvavusios vienintelį kartą – 1993 m. Norvegijoje užėmė tryliktą vietą tarp šešiolikos dalyvių (B grupėje 23:25 pralaimėjo danėms, 19:26 – rusėms ir 24:26 – Pietų Korėjos atstovėms, vėliau 34:21 nugalėjo kines, 26:19 – Angolos ekipą ir 28:19 – ispanes).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių