G. Kadžiulis: žalgiriečius įveiktume nebent jei juos išguldytų roto virusas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai prieš LKL atkrintamųjų varžybų pradžią sužinojo liūdną naujieną – bent pusei mėnesio dėl traumos iškrito jų atakų lyderis Jamesas Andersonas. Tačiau nei Gintaras Krapikas, nei jo auklėtiniai į paniką nepuolė.

Spurtas 20:0, bet 16:19 pralaimėtas antrasis kėlinys. Galingas puolimas, tačiau kartas nuo karto atsiveriančios spragos gynyboje. Pirmasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio mačas su Panevėžio „Lietkabeliu“ žalgiriečiams, nepaisant įtikinamos pergalės 91:69, nebuvo tobulas. Nors ir labai nerimauti jų treneris G.Krapikas neturėjo dėl ko.

„Visą laiką norisi pasirodyti kuo geriau, tačiau pirmąją užduotį – laimėti rungtynes mes įvykdėme. Yra taisytinų dalykų, kuriuos bandysime pakeisti iki artimiausio mačo. Svarbiausia, jog neišeikvojome per daug energijos, galėjome kaitalioti žaidėjus, ir vis tiek aiškiai laimėjome“, - po mačo kalbėjo G.Krapikas.

„Žalgirio“ vairininkas nemažai dėmesio priverstas skirti žaidėjų sveikatai.

„J.Andersonui ketvirtfinalį teks praleisti dėl traumos. Be to, nedidelę traumą Lietuvos studentų lygos finale patyrė įžaidėjas Vaidas Kariniauskas. Tad šiandien buvo pernelyg rizikinga jį leisti į aikštę. Panaši situacija ir su Artūru Gudaičiu (po čiurnos traumos sveikstantis „Žalgirio“ puolėjas). Jis dar nėra tiek pasiruošęs, kad jaustųsi užtikrintai. Galvoju, kad yra labai rizikinga jį dabar skubinti ir, galbūt, prarasti finaliniam etapui. Kur kas protingiau Artūrui leisti visiškai atsigauti. Tada, jeigu įvykdysime savo užduotis, jis bus pasiruošęs žaisti finaliniame etape“, - dėstė kaunietis.

Jo kolega „Lietkabelio“ strategas Gintaras Kadžiulis neatrodė itin nusiminęs.

„Kažko panašaus ir reikėjo tikėtis, nes žaidėme prieš Eurolygos „Top 16“ lygio komandą, o patys turėjome tik 7 žaidėjus. Vargu, ar mačas galėjo susiklostyti kitaip, - sakė panevėžietis. – Buvo momentas, kai nuleidome rankas, tačiau vyrus noriu pagirti. Jie kovojo iki galo ir neleido rezultatui padidėti iki 40-ies taškų“.

G.Kadžiulis teigė nesąs nustebintas savo vidurio puolėjo Juricos Žužos blykstelėjimu. Šis veteranas iš Kroatijos, kovodamas prieš Robertą Javtoką, pelnė net 24 taškus.

„Jie taip ginasi „du prieš du“, kad Juricą palikdavo laisvesnį. O šis turi puikų vidutinį metimą, todėl ir rinko taškus. Mes to tikėjomės ir tam ruošiamės“, - pabrėžė Panevėžio ekipos vairininkas.

Paklaustas, kas turėtų įvykti, kad „Lietkabelis“ laimėtų bent vienerias ketvirtfinalio serijos rungtynes, G.Kadžiulis nusišypsojo: „Gal koks roto virusas turėtų juos užpulti, kad liktų tik 7 sveiki žaidėjai. Būkime realistais – šios serijos baigtis aiški. Mes galime tik stengtis pakovoti“.

Antrosios serijos iki 3 pergalių rungtynės vyks šeštadienį Panevėžyje, o antradienį ekipos grįš į Kauną trečiajam mačui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių