„Žalgiris“ žengė finalo link

„Pirmas ir ketvirtas kėliniai buvo tokie, kokių norime, antras ir trečias – labai prasti“, – pirmą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio dvikovą reziumavo Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri.

Kausis iki trijų pergalių

Žalgiriečiai savo arenoje 93:72 nugalėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkus ir pusfinalio serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

Pirmą ir ketvirtą kėlinius (kartu sudėjus) kauniečiai laimėjo 60:26, antrą ir trečią pralaimėjo 33:46.

„7bet-Lietkabelio“ gretose blykstelėjo Gediminas Orelikas, pataikęs visus šešis tritaškius, tačiau jis suklydo net šešis kartus. Keturias klaidas padarė Džordžė Gagičius, po tris – Deividas Sirvydis (0/5 tritaškių) ir Diante Baldwinas.

Vienas naudingiausių „Žalgirio“ žaidėjų buvo tik trečią kėlinį į aikštę žengęs Lukas Lekavičius: surinko septynis taškus, atliko penkis rezultatyvius perdavimus, išprovokavo šešias varžovų pražangas.

„Noriu turėti jį tarsi džokerį (ypatingo statuso korta – red. past.). Lukas – nuostabus žaidėjas. Jis negalvoja, kad aš jį išleidžiu į kovą kaip paskutinį rotacijos žaidėją, jis tiesiog stengiasi būti efektyvus ir padėti mums laimėti“, – kalbėjo A. Trinchieri.

Žalgirietis: L. Lekavičius – ypatingas ginklas A. Trinchieri arsenale. / zalgiris.lt nuotr.

Padės namų sienos?

Šiandien „Žalgiris“ ir „7bet-Lietkabelis“ susitiks Panevėžyje, „Kalnapilio“ arenoje.

„Tikiuosi, kad mums namuose seksis geriau nei Kaune, kur jau pirmą kėlinį turėjome 19 taškų trūkumą, o taip startavus išvykoje prieš Eurolygos komandą, nėra ko tikėtis, – svarstė panevėžiečių komandą treniruojantis Nenadas Čanakas. – Didžiuojuosi, kad mums pavyko atsitiesti, tai – labai svarbu.“

„Betsafe-LKL“ reguliaraus sezono rungtynes „7bet-Lietkabelis“ savo aikštėje pralaimėjo kauniečiams 68:80 ir 77:83.

Trečia pusfinalio akistata numatyta gegužės 26-ąją „Žalgirio“ arenoje. Jeigu prireiktų, ketvirta dvikova būtų surengta 29 d. Panevėžyje, penkta – 31 d. Kaune.

Vakar kovą dėl kelialapio į finalą pradėjo Vilniaus ekipos – „Rytas“ ir „Wolves Twinsbet“. Antros rungtynės – 24 d., trečios – 27 d.

„Žalgiris“ ir „7bet-Lietkabelis“ pusfinalyje kausis iki trijų pergalių.

Įvertino Mažeikių klubą

„Volfas Engelman“ bravoro įsteigtą „Fair Play“ apdovanojimą už džentelmeniškumą sporte LKL administracija skyrė Mažeikių „M Basket-Delamode“ klubui.

Mažeikiškiai garbingai pasielgė sezono viduryje, kai, „Rytui“ pasiūlius sporto direktoriaus pareigas „M Basket-Delamode“ kapitonui ir sporto direktoriui Artūrui Jomantui, klubas nesudarė kliūčių pokyčiams.

„Mums tai buvo didelis nuostolis, nors, kai Donatas Zavackas paliko „Rytą“, jau įtariau, kad taip bus, – lkl.lt portalui sakė Mažeikių komandos vadovas Arūnas Liškus. – Pasakiau Artūrui: jeigu gerą sutartį pasiūlys, aš neprieštarausiu. Tiek sužadėtinė, tiek jo verslas yra Vilniuje, o Mažeikiai – jo širdyje. Mūsų su Artūru santykiai visada buvo draugiški, tad negalėjau stabdyti jo karjeros.“

Paklaustas, ar daug džentelmeniškumo apraiškų matė Mažeikių krepšininkams kaunantis aikštėje, „M Basket-Delamode“ vadovas tvirtino, kad kartais jo ekipa galbūt galėjo būti sportiškai įžūlesnė, tačiau pagarba ir varžovams, ir teisėjams buvo akcentuojama nuolat.


Rezultatas

„Žalgiris“–„7bet-Lietkabelis“ 93:72 (33:14, 15:24, 18:22, 27:12). 3 649 žiūrovai. K. Evansas 15 taškų (4/5 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 4/5 baudų metimų, 4 rezultatyvūs perdavimai, 3 klaidos), D. Riversas (4 atkovoti kamuoliai) ir L. Birutis po 12 / G. Orelikas 22 taškai (6/6 tritaškių, 6 klaidos), D. Gagičius 16 taškų (7 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos), D. Baldwinas 12 taškų (3 rezultatyvūs perdavimai, 3 klaidos).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egis

Egis portretas
Su pergale "Žalgirį", bet dėl tos išvargtos pergalės patys kalti, kad likus 13-ai sekundžių nesugebama išsimest kamuolio ir būtinai reikia kažkokius bereikalingus judesius atlikinėt darant užtvarą K.Hayesui, nors tame momente D.Bičkauskis gan artistiškai skriejo, kaip ir D.Slavinskas skrydis lemiamojj "Žalgirio" atakoj po K.Hayeso kontakto su juo kovojant dėl kamuolio. Sėkmingai užbaigt "Žalgiriui" šią seriją Kaune ir be tokios bereikalingos įtampos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių