J.Zdovcas: „Panathinaikos“ bėdos mums pergalės negarantuoja

„Žinome varžovų bėdas, bet rengiamės kaip įprastiniam mačui“, - teigė Jure Zdovcas. Slovėno nė kiek neguodžia sveikatos problemos Atėnų „Panathinaikos“ stovykloje, nes pergalės Eurolygoje pelnomos tik sunkiu darbu aikštelėje.

Rytojaus dvikovoje Atėnuose nežais iškart keli svarbūs „Panathinaikos“ krepšininkai. Kauniečiai taip pat turi netekčių, bet jos – minimalios. Neskaitant traumas patyrusių žalgiriečių, į Atėnus nevyks tik Zoranas Dragičius. Tačiau šis slovėnas paliktas namuose trenerio sprendimu.

„Ši „Panathiniakos“ komanda bus panaši į tą, kokia buvo pirmajame rate. Taip, jie turi keletą netekčių dėl COVID-19, tarp jų ir toks svarbus žaidėjas kaip Nemanja Nedovičius. Taip pat serga Howardas Sant-Roosas, Leonidas Kaselakis ir Jeremy Evansas bet kiti krepšininkai bus pasirengę. Stengsimės padaryti viską, kad laimėtume“, – žadėjo J.Zdovcas.

Pirmajame rate namuose kauniečiai Atėnų klubą įveikė 76:69. Dvikovoje, kurią N.Nedovičius praleido dėl traumos, žalgiriečiams daugiausia nemalonumų pridarė amerikietis Darylas Maconas, pelnęs 21 tašką. Tačiau J.Zdovco auklėtiniams pavyko neutralizuoti visus likusius svečių žaidėjus, iš kurių tik Ioannis Papapetrou, vienas pasiekė dviženklį rezultatyvumą.

– Kokių išvadų priėjote po pirmųjų rungtynių?

– Turime gerinti gynybą prieš graikų greitąjį puolimą. Turime kontroliuoti kovą po krepšiais. Nebuvome geri gynyboje prieš I.Papapetrou. Svarbus žaidėjas yra Georgios Papagiannis.

– Kaip ketinate įveikti varžovų aikštės gynybą, kuri yra vienas didžiausių jų privalumų?

– Įdiegėme dar vieną puolimo sistemą prieš šią gynybą. Aikštės gynyba „Panathinaikos“ ekipai pasiteisina ne visada. Pavyzdžiui, neseniai dvikovoje su Pirėjo „Olympiakos“ jie kentėjo dėl nepasiteisinusių sprendimų.

– Ar savaitė be rungtynių jūsų komandai buvo naudinga?

– Esu šiek tiek nusivylęs, kad nežaidėme prieš Milano ekipą. Turėjau nuojautą, kad mes augome ir ėjome į priekį. Po Kalėdų žaisdami Utenoje padarėme žingsnį atgal („Žalgiris“ laimėjo po pratęsimo). Tiesa, ir prieš „Juventus“ buvo gerų epizodų ginantis. Manau, kad esame gerame kelyje, kad pasiektume kitą lygį. Jeigu norime laimėti Eurolygoje, turime atiduoti maksimaliai viską.


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgirisPanathinaikos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių