Olimpinių žaidynių starte Lietuvos trijulių rinktinė nusileido Latvijai

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse debiutavo Lietuvos 3 prieš 3 krepšinio rinktinė. Pirmose savo rungtynėse Dainiaus Novicko auklėtiniai 14:21 nusileido Tokijo olimpiados aukso medalių laimėtojams latviams.


Laimėję burtus lietuviai iškart surengė gražų reidą po krepšiu ir Evaldas Džiaugys išprovokavo varžovų pražangą metimo metu. Po to sekė kelios klaidos ir latviai, dukart pataikę iš toli, išsiveržė į priekį 1:5.

Rungtynėms įsibėgėjus Evaldas Pukelis pelnė porą metimų iš po krepšio, o po antrojo latvis alkūne pataikė lietuviui į veidą ir prakirto paakį. Pukelis turėjo būti priverstinai pakeistas, o latviai tuo pasinaudojo ir didino pranašumą 4:10.

Sužaidus pusę rungtynių Karlis Lasmanis dar labiau padidino skirtumą, pataikydamas tolimą metimą (4:12). Gintautas Matulis atsakė tuo pačiu, tačiau priešininkų pranašumas vis dar buvo didelis (6:12).

Likus kiek daugiau nei dviem minutėm G. Matulis gražiai blokavo varžovo metimą ir po to sekė jo rezultatyvi ataka su latvio pražanga. Pavyko sušvelninti rezultatą, tačiau latviai vis dar laikėsi (9:14).

Mačui bėgant į pabaigą komandos apsikeitė keliomis rezultatyviomis atakomis. Visgi tuomet tašką rungtynėse dėjo latvių snaiperis Nauris Miezis, paskutinėmis sekundėmis įmetęs du dviejų taškų vertės metimus ir taip pabaigęs rungtynes 14:21.

Šiame olimpiniame 3X3 turnyre Prancūzijos sostinėje visos 8 komandos po kartą sužais tarpusavyje. Pirmos dvi keliaus tiesiai į pusfinalį, 3-6 pozicijas užėmusios komandos žais ketvirtfinalį, o pora paskutiniųjų ekipų keliaus namo.

Trečiadienį mūsiškių nuo 23.05 val. Lietuvos laiku lauks šeimininkai prancūzai, ketvirtadienį 14.35 val. – lenkai, o 20.05 val. – amerikiečiai. Penktadienį lietuviai sužais dvejas rungtynes su kinais ir olandais, o pirmasis etapas baigsis sekmadienį susitikimu su Serbija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikit

baikit  portretas
silpni fiziskai ir mazina ,o trenerio žargonas ,kaip is zonos,su tokiu 'treneriu ' geriausiad rezultatas butu aukstuma 5-6 vieta ir tai dar reikia pasiekti .

kascejus besmertnas

kascejus besmertnas portretas
namucio-gana juokint svieta

@Algirdas Linkevičius 1980

@Algirdas Linkevičius 1980 portretas
Linkejimai Liudas Žukaitis 1978-iui
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių