KMT finalo ketverto duris pravėrė su nauju strategu

"Man sakė, kad reikia keisti 6–7 žaidėjus. Kur tu eini? Nėra ten kam žaisti. Pasirodo yra, kam žaisti", - dėstė Žydrūnas Urbonas. Jo vadovaujami "Šiaulių" krepšininkai netikėtai prasibrovė į Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) ginalo ketverto turnyrą.

"Buvome tokie nuskriaustieji, nurašytieji, niekam neįdomūs. Šiek tiek pasidėliojome, įsipūtėme ugnies, širdies. Vyrukai neįtikėtini, patikima „chebra“. Ramu dėl jų užnugario ir smagu, kaip susilipdėme bei tapome rimtu kumščiu", - apie "Šiaulių" krepšininkus sakė Ž. Urbonas.

Naujieji auklėtiniai savo trenerio nenuvylė. „Šiauliai“, išvykoje 83:72 pranoko Jonavos „CBet“ ekipą.

Rungtynėse gerokai sėkmingiau startavo šiauliečiai, netrukę susikrauti dviženklę persvarą – 23:13. Svečiai ilgai laikėsi dviženklio skirtumo, nors trečiajame ketvirtyje Luko Kreišmonto baudų metimai sumenkino šeimininkų deficitą iki šešių taškų (46:52). Šiauliečiai dėl penktųjų pražangų neteko Tomašo Pavelkos ir Shaquille’o Keitho. Likus žaisti mažiau nei tris minutes Lesteris Medfordas sumetė baudų metimus – 66:72. L. Kreišmontas ir Strahinja Mičovičius pataikė intrigą gaivinusius tritaškius, tačiau L. Medfordas nepasižymėjo greitoje, o šeimininkų viltis sudaužė Pauliaus Danusevičiaus taškai. Dėjimu rungtynes uždarė L. J. Thorpe'o dėjimas.

Pirmąjį serijos mačą „Šiauliai“ savo arenoje laimėjo 80:77, tad galutinis serijos rezultatas tapo 163:149, Žydrūno Urbono auklėtinių naudai.

„Šiauliai“ dar nėra iškovoję Citadele KMT medalių, tačiau finalo ketverte žaidė 2022-aisiais. Daug apmaudo buvo 2023-aisiais, kai renginys vyko būtent Šiauliuose, tačiau reprezentacinė miesto komanda į šį neprasimušė.

Naujieji taurės savininkai paaiškės Kaune, „Žalgirio“ arenoje, vasario 17–18 dienomis.

„CBet“: Lukas Kreišmontas 15, Lesteris Medfordas 14 (4/15 metimų, 8 rez. perd., 4 klaidos), Strahinja Mičovičius 12 (5 atk. kam., 4 per. kam.), Michaelas Hughesas (8 atk. kam.) ir Tauras Jogėla po 10, Edvinas Šeškus 7.

„Šiauliai“: Paulius Danusevičius 12 (5 klaidos), L. J. Thorpe'as (7 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Nojus Mineikis  (7 atk. kam.) po 11, Tomašas Pavelka (5 atk. kam.) ir Danielis Baslykas (6 atk. kam.) po 10, Bennettas Vanderis Plasas ir Eimantas Stankevičius.

"Nesitikėjau, kad tiek kontroliuosime visas rungtynes. Bet kas įėjo – įnešė indėlį. Buvo sunkus momentas, kai išsibaudavo Pavelka ir Keithas, bet tas „small ballas“ nebuvo blogas. Dėl to nepergyvenau, galbūt labiau dėl gynybos. Hughesas pradėjo dominuoti, bet išsibandžiau daug įdomių dalykų. Iš paskutinės vietos atsidūrėme ketverte. Neįtikėtina", - sakė Ž. Urbonas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių