Sezono starto laukiantis „Žalgiris“ apšilo su latviais

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vakar stojo į antrąjį ikisezoninį jėgų išbandymą su Rygos VEF klubu. Sekmadienį kauniečiai jau startuoja „Betsafe-LKL“ čempionate, o ateinančią savaitę jų laukia rimtesni tarptautiniai išbandymai Kipre.

Trijulė dar nežaidė

Žalgiriečiams susitikime su VEF jau vadovavo iš Pasaulio taurės turnyro sugrįžęs vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis. Prie komandos trenerių štabo prisijungė ir kitas Lietuvos krepšinio rinktinės trenerių štabe dirbęs specialistas Evaldas Beržininkaitis ir gydytojas Vytautas Kailius.

Dvikovai su Latvijos čempionais dar nebuvo registruotas „Žalgirio“ trejetas, rungtyniavęs Filipinuose. Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis ir Rolandas Šmitas prie komandos treniruočių prisijungs rytoj. Tiesa, I. Brazdeikis, patyręs nedidelę traumą dvikovoje su Latvijos rinktine pasaulio čempionate, kurį laiką dar dirbs pagal individualų treniruočių planą.

Rungtynėse su VEF turėjo progos pasireikšti visi per pirmąjį ikisezoninį jėgų patikrinimą su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ ant parketo pasirodę žaidėjai, tarp jų – dubleriai Dovydas Butka ir Nedas Montvila.

Rezultatyviausiai pirmose ikisezoninėse laimėtose rungtynėse (90:57) „Žalgirio“ gretose rungtyniavo Arnas Butkevičius, pelnęs 18 taškų, ir po 15 taškų surinkę kapitonas Edgaras Ulanovas ir komandos naujokas Nazas Mitrou-Longas.

Remigijus Milašius / BC „Žalgiris“ nuotr.

Įspūdžiai – dvejopi

Lietuvos čempionams akistata su VEF krepšininkais tapo paskutiniu jėgų testu prieš sekmadienį laukiančias pirmąsias oficialias sezono rungtynes – „Betsafe-LKL“ čempionato dvikovą Klaipėdoje su „Gargždų“ komanda.

Sezono išvakarėse K. Maksvytis pasidalijo įspūdžiais apie pasaulio čempionatą, kuriame užimta šeštoji vieta, ir artėjančius oficialius egzaminus su klubu.

„Smagu grįžti į namus, nors atrodau geriau negu jaučiuosi. Kelionė buvo ilga, dar praeis kelios dienos, kol susidėlios miego režimas. Kibsime į darbus“, – teigė K. Maksvytis.

Pasak jo, prisimenant pasaulio pirmenybes apima dvejopos mintys, nes skambias pergales apkartino apmaudūs pralaimėjimai, kaip ir paskutinis sutriuškinimas su Latvijos rinktine.

Ilsėjosi vos dieną

Kol dirbo su Lietuvos rinktine, K. Maksvytis darbus „Žalgirio“ treniruotėse delegavo savo asistentams – Tautvydui Saboniui ir Gintarui Krapikui.

„Pavyko pažiūrėti rungtynes su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“. Įspūdį paliko neblogą, dar yra kur dirbti. Dar ne viskas nušlifuota iki pabaigos, bet vaizdas – neblogas, mūsų pasiruošimo lygis neblogas“, – dėstė jis.

Po pasaulio taurės turnyro K. Maksvytis prisijungė po labai trumpo poilsio. Specialisto teigimu, grįžęs iš Filipinų jis ilsėjosi vos vieną dieną.

„Žaidėjams leidome pailsėti daugiau dienų. Jų kūnai pavargo, dalis jų patyrė mini traumų. Man norisi gauti vadovavimo naujai suburtai komandai patirties ikisezoninėse rungtynėse. Norisi, kad žaidėjai prie manęs priprastų, o aš pamatyčiau komandą ir naujokus ne iš šalies, o iš vidaus“, – aiškino K. Maksvytis.

Kai kurie Lietuvos agentai daug dalykų daro neetiškai ir ateityje šitą klausimą bandysiu išspręsti, idėjų turiu.

Pirmadienį žalgiriečiai išskris į Kiprą, kur tęs pasiruošimą Eurolygos sezonui. Kipre „Žalgiris“ rugsėjo 22–23 d. žais dvejas draugiško turnyro rungtynes – su Eurolygos vicečempionu Pirėjo „Olympiakos“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

Pasirinko Kiniją

Vakar paaiškėjo, kad praėjusį sezoną Kaune rungtyniavęs amerikietis Isaiah Tayloras karjerą tęs Kinijoje. 29 metų įžaidėjas sukirto rankomis su Šanksi „Fenjiu“ klubu. Vikrusis gynėjas praėjusį sezoną tapo LKL čempionu ir buvo išrinktas finalo serijos MVP.

Legionierius finale rinkdavo vidutiniškai po 17 taškų, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo 3,4 perdavimo. Lemiamame mače dėl aukso žiedų jis sumetė net 32 taškus. Eurolygos varžybose gynėjo, prie kauniečių prisijungusio sausio mėnesį, rodikliai buvo kuklesni – vid. po 7,9 taško ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Paskutinės minutės permainų įvyko ir „Žalgirio“ priešininkų LKL čempionate stovyklose. „Gargždų“ komanda pasirašė sutartį su 33 metų 204 cm ūgio puolėju Juliumi Juciku. Praėjusį sezoną krepšininkas pradėjo Islandijos aukščiausiojoje lygoje, atstovaudamas Gardabairo „Stjarnan“, rinko po 14,5 taško ir atkovodavo po 6,2 kamuolio. Sezoną jis užbaigė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klube.

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ gretas paliko amerikietis Jonathanas Davisas, kurio vietą užims praėjusią savaitę į Panevėžį grįžęs Paulius Valinskas. Klubas pasinaudojo sutartyje su J. Davisu buvusia galimybe nutraukti sutartį per pirmą mėnesį.

Pasirengimo sezonui metu dėl traumos nerungtyniavęs Dovis Bičkauskis ekipai padėti negalės apie tris mėnesius, o šiam laikotarpiui prie „7bet-Lietkabelio“ jungiasi Donatas Sabeckis. 198 cm ūgio gynėjas pastaruosius du sezonus buvo vienas „Šiaulių“ komandos lyderių. Jis yra turėjęs sutartį su Kauno „Žalgirio“ klubu, tačiau buvo skolinamas Liudvigsburgo „MHP Riesen“ (Vokietija) ekipai.

Kritika agentams

Vakar vykusio naujojo „Betsafe-LKL“ sezono pristatymo spaudos konferencijoje paskelbta, kad į Kauną grįš „Citadele Karaliaus Mindaugo taurės“ finalo ketverto turnyras. Jis numatytas vasario mėnesį „Žalgirio“ arenoje. Tiesa, kol kas bendras KMT varžybų formatas dar nepatvirtintas, nes priklausys nuo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ pasirodymo FIBA Europos taurės atrankoje.

Konferencijoje kalbėjęs LKL prezidentas Remigijus Milašius išreiškė nerimą dėl pernelyg lėtos komandų komplektacijos. Pavyzdžiui, „Jonavos“ klubas prieš pat sezoną oficialiai paskelbė tik apie devynis žaidėjus. R. Milašius išsakė priekaištų Lietuvos krepšinio agentams, jo nuomone, vilkinantiems klubų derybas su žaidėjais.

„Kai kurie Lietuvos agentai daug dalykų daro neetiškai ir ateityje šitą klausimą bandysiu išspręsti, idėjų turiu. Taip tęsti toliau negalima. Vykdo kažkokius aukcionus, gyvena kažkur aname pasaulyje, o atvažiuoja čia ir diktuoja sąlygas. Gražus pavyzdys vienos komandos agentų, kad susiradai darbą, o už dokumentų sutvarkymą, jeigu gausiu 4–5 proc., būsiu laimingas. Kada mes tai suprasime?“ – klausė LKL vadovas.

„Dabar vyksta kažkoks rankų išsukinėjimas. Yra pavyzdžių, kad agentas pasirašo sutartį su klubu, bet nubėga net pas žaidėjo tėvus ir prašo pinigų. Tai yra žema ir nepriimtina. Jau yra peržengtos ribos. Užsienio agentai taip nedaro ir čia kalbama ne apie visus lietuvius“, – patikslino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • „Žalgiris“ neturėjo vargo su mažeikiškiais
    „Žalgiris“ neturėjo vargo su mažeikiškiais

    Kauno „Žalgiris“ (24-3) pernelyg nesuprakaitavo gindamas namų tvirtovę pirmadienio vakarą. ...

  • LKL: „Wolves Twinsbet“ neturėjo daug vargo Šiauliuose
    LKL: „Wolves Twinsbet“ neturėjo daug vargo Šiauliuose

    Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (20-8) komanda pasiekė užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir svečiuose 91:65 (25:26, 28:13, 21:13, 17:13) nugalėjo „Šiaulius“ (7-21). ...

    1
  • Stratego magija blėsta: klaipėdiečiai grimzta žemyn
    Stratego magija blėsta: klaipėdiečiai grimzta žemyn

    „Po rungtynių su „Žalgiriu“ žaidėme du mačus namuose, bet pritrūkome teisingo požiūrio“, - aiškino Georgios Vovoras. Jo treniruojamas Klaipėdos "Neptūnas" padėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (5...

    2
  • Bronza pasipuošęs latvis: bus gerai ir šis medalis
    Bronza pasipuošęs latvis: bus gerai ir šis medalis

    "Tikėjomės kito medalio, bet bus gerai ir šis“, - gražiai lietuviškai prabilo Sandis Buškevicas. Specialisto iš Latvijos treniruojamas Palangos „Olimpas“ 3:2 triumfavo „7bet-NKL“ mažojo finalo ...

  • Krepšinio šalyje – trenerių trūkumas
    Krepšinio šalyje – trenerių trūkumas

    Sakoma, kad Lietuvoje yra 3 mln. krepšinio trenerių. Vis dėlto šios sporto šakos žinomų specialistų susitikime su būsimaisiais studentais paaiškėjo paradoksali situacija: krepšinio trenerių trūksta. ...

    4
  • Titulo link priartėję NKL naujokai: kova dar nebaigta
    Titulo link priartėję NKL naujokai: kova dar nebaigta

    „Šampano į Kretingą nesivešiu. Jei po to prireiks, rasime vietoje", - šypsojosi Povilas Valaitis. Įspūdingas Tomo Delininkaičio pasirodymas trečiajame „7bet-NKL“ finalo susitikime padėjo P. Valaičio treniruoj...

  • Ambasadorės garsins ne vien moterų krepšinį
    Ambasadorės garsins ne vien moterų krepšinį

    2027-aisiais Lietuvoje vyksiančio Europos moterų krepšinio čempionato ambasadorėmis tapo penkios žinomos šios sporto šakos atstovės. ...

  • Sužeistos čempionės susigrąžino trofėjų
    Sužeistos čempionės susigrąžino trofėjų

    "Kelionė iki pabaigos tikrai nebuvo lengva, bet svarbiausia, kad viskas pavyko", - teigė Egidijus Ženevičius. Vilniaus „Kibirkšties“ ekipos strategas neslėpė džiaugsmo dėl susigrąžinto„SMART WAY Moterų Lietuvos kre...

    1
  • Serijoje dėl bronzos - vėl lygybė
    Serijoje dėl bronzos - vėl lygybė

    „Charakteris ir sportinis pyktis dėl to, kas vyksta už aikštės ribų“, - pergalės priežastis įvardino Sandis Buškevicas. Latvio diriguojamas Palangos „Olimpas“ išsitraukė lemiamą „7bet-NKL“ mažo...

  • D. Domarkas: labai norime užbaigti seriją Marijampolėje
    D. Domarkas: labai norime užbaigti seriją Marijampolėje

    Praėjusį sezoną Telšiuose vykusiame „7bet-NKL“ finalo ketverte be medalių likusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ antrus metus paeiliui atsidūrė mažajame finale ir jame bando atsigriebti šiemet. ...

Daugiau straipsnių