V. Šulskis: maniau, kad „7bet-NKL“ lygis bus žemesnis

  • Teksto dydis:

Po 12 sezonų, praleistų LKL čempionate, Vytautas Šulskis šiemet užsivilko Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ aprangą ir debiutavo „7bet-NKL“ pirmenybėse.

Per 6 dienas marijampoliečiai sužaidė 4 rungtynes, visas jas laimėjo, o V. Šulskis prie pergalės svariausiai prisidėjo per ketvirtąją dvikovą su Vilniaus „Steku“.

Dėl skirtingų krepšininkų išvykų į 3x3 krepšinio turnyrus „Sūduva-Mantinga“ sezoną pradėjo kiek vėliau nei kitos komandos ir iš karto turėjo atlaikyti nedidelį rungtynių maratoną. Pirmadienį marijampoliečiai Kaune nugalėjo „Žalgirį-2“ 82:73, antradienį namie Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ – 94:71, ketvirtadienį „Šilutę“ – 93:75, o šeštadienį Vilniaus „Steką“ – 83:68.

Pirmąsias dvejas rungtynes „Sūduvai-Mantingai“ teko žaisti be Egidijaus Dimšos, o kitas dvejas – be Aurelijaus Pukelio ir Pauliaus Beliavičiaus.

Komandos vyriausiajam treneriui Tomui Gaidamavičiui teko derintis prie vis besikeičiančių apinkybių, tačiau viskas baigėsi laimingai. Maža to, per visas rungtynes „Sūduvos-Mantingos“ komandoje rezultatyviausiai žaidė vis kitas krepšininkas. Pirmadienį juo buvo A. Pukelis (25 taškai), antradienį – Marijus Užupis (16), ketvirtadienį – Dominykas Domarkas (23), o šeštadienį – V. Šulskis (19).

„Rungtynės tikrai nebuvo lengvos, nes žaidėme ketvirtą kartą šią savaitę. Be to, mums dar ir trūksta keleto žaidėjų, – po mačo sakė V. Šulskis. – Džiaugiuosi, kad ketvirtame kėlinyje pavyko perlaužti rungtynes ir jas laimėjome.“

Visa sezono pradžia 35 metų veteranui paliko gerą įspūdį.

„Gerai pataikėme tritaškius, o pagerinti dar galime kovą dėl atšokusių kamuolių ir greitą puolimą“, – paklaustas, kas jau veikia gerai, o kur galėtų būti ir geriau, atsakė krepšininkas.

V. Šulskis teigė, kad Marijampolėje jau apsiprato bei šiltai atsiliepė tiek apie komandą, tiek apie miestą.

„Viskas – labai gerai, esu patenkintas. Su dauguma komandos draugų esu žaidęs kartu kažkur ar 3 prieš 3, ar 5 prieš 5, – kalbėjo puolėjas. – Miestas – tikrai gražus. Anksčiau niekada Marijampolėje nebuvau ilgesnį laiką, tai viskas tikrai patinka. Jokių nusiskundimų neturiu, esu viskuo labai patekintas.“

Krepšininko lūkesčius pateisino ir „7bet-NKL“ sportinis lygis.

„Atvirai sakant, galvojau, kad lygis bus žemesnis. Komandose yra ir vyresnių žaidėjų, ir daug jaunimo. „Žalgirio“ jaunimo komanda paliko gerą įspūdį, vyrukai – tikrai fiziški. Lygis yra neblogas“, – sakė buvęs naudingiausias LKL reguliariojo sezono krepšininkas.

Savo sportinę formą V. Šulskis įvertino gerai, tačiau teigė, kad dar tikrai gali būti geriau.

„Praeitą savaitę patyriau traumelę, o dabar reikėjo sužaisti 4 rungtynes. Tačiau tikiu, kad išsigydysiu tą traumą ir žaisiu dar geriau“, – užbaigė krepšininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių