Autsaideriai parodė nagus Kauno arenoje

Pergalė, neteikianti džiaugsmo. Taip laimėjimą "Betsafe-LKL" čempionate prieš Prienų „Labas GAS“ ekipą apibūdino Kazys Maksvytis. Kauno „Žalgirio“ dirigentas pasigedo užtikrintesnio žaidimo pergale 86:80 pasibaigusioje akistatoje su pirmenybių autsaideriais.

Iki išvykos į Kauną preiniškių sąskaitoje buvo vienintelė pergalė per 19 turų - blogiausias rezultatas lygoje. Vis dėlto "Žalgirio" arenoje svečiai įrodė, galintys kautis su stipriausiomis lygos ekipomis.

Pradžioje po du tritaškius pataikė Dovydas Giedraitis ir Tomas Dimša, o Kevarriusas Hayesas įmetė dvitaškį – 14:7. T. Dimša smeigė ir trečią tritaškį, Laurynas Birutis pasižymėjo keturiais taškais, o Lukas Lekavičius realizavo du baudų metimus – 23:19.

L. Lekavičius taip pat pataikė dvitaškį, Rolandas Šmitas surinko aštuonis taškus, o po Motiejaus Krivo dvitaškio komandas skyrė dešimt taškų – 35:25. Tiesa, per beveik šešias likusias kėlinio minutes prie šeimininkų sąskaitos tris taškus pridėjo L. Lekavičius, o varžovai priartėjo – 38:36.

Iškart po pertraukos T. Dimša taikliai paleido dar du tolimus metimus, tritaškiu pasižymėjo ir L. Lekavičius, bet nutolti nepavyko – 47:47. L. Birutis įdėjo iš viršaus, pataikė dvitaškį su varžovo pražanga ir realizavo dar vieną baudos metimą, o Achille Polonara ir L. Lekavičius pridėjo po dvitaškį – 57:57.

T. Dimša savo puikų pasirodymą pratęsė taikliu dvitaškiu, o Arnas Butkevičius, D. Giedraitis ir L. Lekavičius smeigė po tritaškį – 68:59. R. Šmitas pasižymėjo penkiais taškais, A. Butkevičius tašką pelnė nuo baudų metimo linijos – 74:65. R. Šmitas įmetė ir tritaškį, A. Polonara įdėjo iš viršaus, o taškus nuo baudų metimo linijos dvikovos pabaigoje rinko bei pergalę įtvirtino R. Šmitas, D. Giedraitis, T. Dimša ir A. Polonara – 86:80.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: T. Dimša 19 (6 rez. perd.), R. Šmitas 18 (5 atk. kam.), L. Lekavičius 15 (4 rez. perd.), L. Birutis ir D. Giedraitis po 10.

„Labas GAS“: J. Jogminas 21, D. Tarvydas 17, K. Andersonas 13.

„Stigo šviežumo ir nusiteikimo. Paskutinį kėlinį turėjome žaisti su pagrindiniais krepšininkais, nors norėjome leisti daugiau pasireikšti jaunimui“, - sakė Kazys Maksvytis.

„Nesijaučiu užtikrintai, praradome kovotojų dvasią. Gal ateina rutina, sezonas ilgas, bet per tai reikia perlipti. Nes jei taip nebus, ir Prienai gali su mumis kovoti“, - dėstė K. Maksvytis.

„Buvo jausmas, kad galime laimėti. Trumpa atkarpėlė ketvirtajame kėlinyje pakišo koją, bet vis tiek sugrįžome. Todėl esu patenkintas vyrais. Iki geresnio vaizdo mums trūksta kitokio pobūdžio aukštaūgio. Tikiu, kad jei tokį rasime, tapsime daug kam pavojingi“, - kalbėjo Marius Kiltinavičius, „Labas Gas“ treneris.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisLabas GASLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

vos vos

vos vos portretas
neicheme!

nuomonė

nuomonė portretas
Čia ne Baskonija.lengvai pažaidė,treniruotė ir tiek...reikia ir pailsėti po truputuką

Praranda kovotoju mentaliteta

Praranda kovotoju mentaliteta portretas
Ivardijo treneris apie zalgiri..tai kas jie veteranu komanda, kuri susibego savo malonumui pazaist? Tai kieno pareiga isguit ta netikusia dvasia is komandos visom imanomom priemonem,o ne kalbet tragiśku veidu ?gal jiems visiems reikia liept tuos apsiapusius feisus nusiskust, gal galvose praskaidres... Lukas ir tas tingi skustis ale barzdotas o brazdeikis tai is vis baisus kaip is dziungliu islindes...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių