A. Dulkys lankysis Visagine, apžiūrės vietos gydymo įstaigas

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pirmadienį lankysis Visagine, kur susitiks su kelių savivaldybių vadovais, apžiūrės Visagino gydymo įstaigas.

Ministro dienotvarkės metu numatytas susitikimas su Visagino, Ignalinos ir Zarasų merais dėl regioninio bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje savivaldybėje. A. Dulkys apsilankys Visagino ligoninėje bei pirminės sveikatos priežiūros centre.

Kaip pranešė ministerija, ministras vizito metu domėsis gydytojų ir gydymo įstaigų darbu, išklausys pasiūlymų, kokie sprendimai prisidėtų mažinant biurokratinę naštą kasdieniame gydytojų ir slaugytojų darbe, taip pat aptars eilių situaciją.

Iš Zarasų ligoninės liepos pradžioje išėjo 12 gydytojų. Jie teigia nesutikę su savivaldybės įgyvendintu ligoninės reorganizavimu. Medikai tvirtino negavę atsakymų į klausimus dėl ligoninės tolimesnės veiklos, anot gydytojų, neatsižvelgta į jų prašymus nekurti naujo juridinio vieneto.

Zarasų ligoninėje dėl gydytojų trūkumo buvo sustabdyta Vidaus ligų skyriaus, Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus, Dienos chirurgijos skyriaus veiklos. Taip pat sustabdyta teisė teikti antrines ambulatorines kardiologo, neurologo, pulmonologo asmens sveikatos priežiūros paslaugas.

Anksčiau Zarasuose apsilankęs ministras teigė, kad licencijos sustabdytos iki metų pabaigos. A. Dulkys patikino, kad esant poreikiui paslaugų teikimą pacientams užtikrins gretimų Ignalinos bei Visagino savivaldybių sveikatos įstaigos.

A. Dulkys buvo paraginęs Zarasų savivaldybę sudaryti veiksmų planą, kaip spręsti susidariusią situaciją. Ministras taip pat teigė, kad bus siekiama įgyvendinti bendrą trijų savivaldybių, Visagino, Ignalinos ir Zarasų, strateginį projektą dėl bendrų viešųjų paslaugų, kurios apimtų sveikatos, susisiekimo ir kitus klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Highlander

Highlander portretas
geras ir gerai apmokamas darbas tokios "apžiūros", o svarbiausia - jokios atsakomybės, tik po pusmečio Šimonytė savo fanatikams primins, kaip ji sveikatos sistemą iškėlė į aukštumas

d

d portretas
KADA ši dulkintoja išvis išdulkins IŠ SEIMO ŠIS BUCHALTERIS GAL IR MOKA DAUGYBĖS LENTELE,BET ŽMOGA MOKINA SAVO.DULKY IŠSIDULKINK IŠ LIETUVOS NEGRYŽTAMAI

kaunietis

kaunietis portretas
Manau kad jokios naudos is tu jo gastroliu. Tik metomi musu pinigai. O isvadu jokiu nebuna.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių