„Eurovaistinė“ pradeda skiepyti nuo gripo: įvardijo, ką svarbu žinoti prieš vakcinaciją

  • Teksto dydis:

Prasidėjus rudens sezonui ima daugėti susirgimų peršalimo ligomis ir ypatingai – gripu. Tad „Eurovaistinė“ pradėjo skiepyti gyventojus nuo gripo, o vaistininkai primena – norint apsisaugoti nuo šios ligos, būtina skiepytis kiekvienais metais.

Specialistai primena, kad Lietuvoje gripo sezonas prasideda spalį ir tęsiasi iki kitų metų gegužės mėnesio. Didesnis sergamumas peršalimo ligomis prasideda rudenį, o sergamumo pakilimas, kaip įprasta, bus fiksuojamas žiemos mėnesiais. Kad įgytume imunitetą, skiepytis geriausia prieš sergamumo pakilimą.

Vaistininkai sutaria, kad dabar yra kone pats tinkamiausias metas skiepytis nuo gripo. Patogu tai, kad norint pasiskiepyti nebereikia vykti į gydymo įstaigas – pakanka iš anksto užsiregistravus atvykti į skiepijančią „Eurovaistinę“, kur per 20 minučių vaistininkas jus paskiepys.

Skiepas nuo gripo – svarbus kasmet

„Norint apsisaugoti nuo gripo, vakcinacija būtina kiekvienais metais“, – pasakojo „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Aleknienė.

Gripas nuolat kinta, todėl kiekvienais metais vaistines pasiekia naujai sukurtos sezoninio gripo vakcinos, galinčios apsaugoti nuo pakitusio viruso.

 

„Gripas nuolat kinta, todėl kiekvienais metais vaistines pasiekia naujai sukurtos sezoninio gripo vakcinos, galinčios apsaugoti nuo pakitusio viruso. Pasiskiepijus nuo gripo, vakcina pradeda veikti per dvi savaites, o galutinai imunitetas sustiprėja per mėnesį. Gripo sezono pikas dažniausiai suintensyvėja spalio-gruodžio mėnesiais, todėl dar turite laiko nuo jo apsisaugoti. Taip pat svarbu nepamiršti, kad skiepas nuo gripo yra veiksmingas apie 12 mėnesių, todėl vakcinacija rekomenduojama kiekvieno rudens pradžioje“, – pasakoja vaistininkė J. Aleknienė.

Nepamirškite stiprinti imuniteto

Norint sumažinti susirgimo gripu riziką arba sumažinti atsiradusius jo simptomus, būtina iš anksto rūpintis savo imunitetu, pabrėžia vaistininkė. Ji išskiria, kad imuninės sistemos stiprinimui reikėtų vartoti tokius vitaminus kaip A, B, C, D ir E.

„Žinoma, ne visuomet randame laiko ir noro vartoti tiek daug skirtingų vitaminų, todėl išskiriant vieną, patariama rinktis būtent liposominį vitaminą C. Visgi vitaminų nepakanka – greta būtina sveikai maitintis, kasdien judėti, išsimiegoti ir palaikyti normalią nervų sistemą. Nepamaišys ir higienos taisyklių laikymasis – dažnas rankų plovimas, patalpų vėdinimas, čiaudėjimas prisidengus nosinaite arba alkūne, o įtarus gripą – buvimas namuose“, – pasakojo J. Aleknienė.

Kaip pasiruošti vakcinacijai?

• Dėvėkite rūbus trumpomis rankovėmis, kad būtų patogu paruošti ranką skiepijimui;

• Prieš skiepijimą vartokite daugiau skysčių, gerai pavalgykite ir išsimiegokite – tai gali padėti sumažinti šalutinę reakciją;

• Paprašykite, kad skiepą leistų į nedominuojančią ranką, kadangi po skiepo ją gali skaudėti;

• Dieną prieš/po skiepo venkite fizinio krūvio;

• Jei skiepijimo dieną jaučiate peršalimo simptomus, nesiskiepykite.

Skiepams nuo gripo galite užsiregistruoti nemokamu telefonu 8 800 50005. Skiepijančių vaistinių sąrašą ir registraciją vakcinacijai nuo gripo galite rasti internetinėje svetainėje www.eurovaistine.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
nieko sau.Vaistinės uždarbiauja papildomai.Dar mažai pelno. 19 EUR skiepas. Pensininkams nuolaidų nėra.

AS

AS portretas
Tik nesugalvokit mrna vakcinos leistis.

dr. Pipetė

dr. Pipetė portretas
geriausi skiepai parsiduoda 10.00-20.00 , sekmadieniais 10.00-15.00.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių