Implantacija: „Šypsenos akademija“ jau daugybei žmonių atkūrė dantis

  • Teksto dydis:

Implantacija reikalinga netekus net ir vieno danties. Kiekvienas jų būtinas mums ne tiek dėl grožio, kiek dėl sveikatos. Kuo greičiau atkuriame dantį ar dantis, tuo greičiau pristabdome žandikaulio degeneraciją – jo nykimą, tirpimą. Dabar galite pasinaudoti išskirtiniais „Šypsenos akademijos“ pasiūlymais.

Nesiskiria nuo savų

Atstatyta kramtymo funkcija yra svarbi ir žandikauliui, ir kitų dantų būklei. Netekus danties, gretimiems dantims tenka didesnis krūvis, jie labiau dyla, o laikui bėgant išsivysto žandikaulio sąnario skausmas.

Pradeda nykti žandikaulio kaulas, nes praradus dantį toje vietoje nebevyksta žandikaulio stimuliacija. Kuo mažiau apkraunamas žandikaulis, tuo daugiau ilgainiui netenkame kaulo. Tai reiškia ir didesnes išlaidas jo atstatymui, ir sudėtingesnį danties atstatymo procesą.

Dėl šios priežasties netekus danties vertėtų nelaukti ir kreiptis į gydytoją odontologą.

Implantacija – tai greitas ir neskausmingas būdas atkurti prarastus dantis. Mažas titaninis varžtelis – implantas įsriegiamas į kaulą ir taip pakeičia trūkstamo danties šaknį. Ant implanto tvirtinama danties karūnėlė. Dantų implantus jau turintys žmonės įsitikino, jog implantuoti dantys atrodo ir funkcionuoja kaip natūralūs dantys.

Pasiteisina ir po kelių dešimtmečių

„Šypsenos akademijos“ padalinio Klaipėdoje gydytojas burnos chirurgas Henrikas Rusilas turi sukaupęs nemažai patirties rūpindamasis klaipėdiečių ir miesto svečių burnos sveikata.

„Kai pacientai kreipiasi dėl prieš daugelį metų netekto danties, jie jaudinasi, jog atkurti dantų nebepavyks, tačiau net ir tokiais atvejais galime tikėtis gero funkcinio ir estetinio rezultato, tačiau kuo ilgesnis laikas  praeina be danties, tuo implantacija ir danties atkūrimas yra sudėtingesni“, – pasakojo H. Rusilas.

Tokiais atvejais dažniau reikia kaulo priauginimo, dantenų pastorinimo procedūrų ar pan. Išauga ir finansinės, ir laiko sąnaudos. Nepaisant to, 95 proc. atvejų dantis vis tiek pavyksta atkurti.

Nuo implanto įsukimo iki danties vainikėlio uždėjimo dažniausiai prireikia apie keturių mėnesių. „Tokio laiko tarpo reikia tam, kad implantas prigytų, integruotųsi, betarpiškai suaugtų su žandikauliu, ir nekiltų komplikacijų“, – aiškino gydytojas.

Jeigu pacientas kreipiasi dėl implantacijos, kai pažeistas dantis dar yra nepašalintas, dažniausiai implantą į jo vietą galime įsriegti ir iš karto uždėti laikiną dantį – tokiu būdu pacientas nepatiria diskomforto dėl atsiradusio tarpo tarp dantų, pasakojo H. Rusilas.

Minėta operacija atliekama, kai dantis – pažeistas negrįžtamai ir yra reikalingas šalinimas bei implantacija. To paties vizito metu pašalinamas dantis ir įsriegiamas implantas, o jei pacientas pageidauja – uždedamas ir laikinas dantis dėl estetikos.

Pacientui neskausminga

Įprasta implantacija gali trukti apie pusę valandos. Jeigu reikia papildomų procedūrų arba sriegiami keli implantai, vizitas gali užtrukti ir iki dviejų valandų. H. Rusilas patikino, kad procesas pacientui yra visiškai neskausmingas, nes naudojama vietinė nejautra. Jaučiamas tik bukas lytėjimas, spaudimas.

Po operacijos svarbūs keli aspektai. Tris dienas rekomenduojama vengti didelio fizinio krūvio. Jeigu paciento darbas yra nesusijęs su fiziniu krūviu, jis į darbą grįžti gali nors ir tą pačią dieną po operacijos.

„Siekiame užtikrinti ne tik dantų atkūrimą, bet ir kuo ilgaamžiškesnį rezultatą tiek estetiškai, tiek funkciškai. Tam, kad implantas sėkmingai tarnautų, nebūtų jautrus, prie jo nekraujuotų, aplink jį turi būti storas tiek kaulo, tiek dantenų sluoksnis. Dėl to dažnai renkamės papildomai priauginti kaulo, kad būtų galima išvengti problemų, galimų už kelerių metų“, – pridūrė H. Rusilas.

Pooperacinio laikotarpio metu pacientui rekomenduojama laikytis minkštesnės nei įprastai dietos, riboti fizinį aktyvumą, atidėti didesnes išvykas apsidraudžiant, kad jeigu prireiktų apžiūros po operacijos nekiltų sunkumų.

Ištiria žandikaulių būklę

Pirminio vizito metu kruopščiai įvertinama paciento burnos sveikata. Tam atliekama kompiuterinė tomografija. Ji leidžia sužinoti žandikaulių būklę, tankį, ar jis pakankamas implantacijai. 

Vizito metu ištiriama visa burnos ertmė, ar nėra gretutinių pažeistų dantų ir t.t. Po tyrimo pacientui sudaromas individualus gydymo planas. Jeigu pacientas sutinka, sudaromas ir pilnas gydymo planas, jeigu yra reikalingas kitų dantų gydymas. Planas apima ne tik gydymo eigą, jame numatomi ir vizitai bei gydymo kaina. 

Teisingai prižiūrimi implantai prigyja ir tarnauja kaip nuosavas dantis. Jie yra valomi įprastu dantų šepetėliu ir dantų pasta. Tačiau, tam, jog implantas tarnautų visą gyvenimą būtina reguliariai atlikti profesionalią burnos higieną ir diagnostinius patikrinimus.

Svarbu pasiruošti ir „prieš“‘, ir „po“ laikotarpiui. Didelė dalis pacientų turi gretutinių susirgimų, tačiau tai netrukdo atlikti dantų implantacijos. Svarbu apie bendrines ligas informuoti savo odontologą.

Viskas įskaičiuota

„Šypsenos akademija“ tęsia akciją „Viskas įskaičiuota“. Danties implantacija (pasirinkus „MegaGen AnyRidge“ implantą) ir protezavimas pasirinkus cirkonio vainikėlį kainuoja tik 999 eurus vietoje 1602 eurų.

Į šią kainą viskas įskaičiuota nuo implantacijos iki paties danties uždėjimo ant implanto (reikalingos medžiagos, chirurginė procedūra, protezavimui reikalingos medžiagos: atspaudai, vainikėlis, atrama ir gijimo galvutė, vizitai ir gydytojų darbas, kontrolinis tyrimas prieš protezavimą).

Pasirinkus „Straumann“ implantą kaina sudarys 1299 eurus, o „Nobel Parallel” – 1399 eurus.

Į kainą neįeina pirminė kompiuterinė tomografija, reikalinga gydymo planui sudaryti, danties šalinimas ir kaulo augmentacija – procedūros, skiriamos individualiai, jei to reikia. Taikoma nuolaida pirminei chirurgo implantologo konsultacijai – ji nemokama, o pirminis ištyrimas – 49 eurai vietoje 89 eurų.

„Šypsenos akademija“ – tai kruopščiai suburta visų odontologijos sričių specialistų komanda, kurios narius vienija vakarietiškas požiūris į dantų gydymo kultūrą.

Kviečiame pasinaudoti šia galimybe!


„Šypsenos akademija“ įsikūrusi Puodžių g. 22, Klaipėda.

Daugiau informacijos: tel. nr. +370865503307 arba      https://sypsenosakademija.lt/.     

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paciente

Paciente portretas
Dabar kiekvieno burnoje “automobilis” važinėja, nes inplantai ir cirkinio keramika dantys, ju taisymas, darbas, tai nuo 10000 iki 20000 Euru. O ligoniu kasos dengia tik 700 eur, na atrodo ypatingu kokiu tai atveju iki 2000 Eur. Reik tureti gera draudima …

pardaviau namą, tvartą, meškeres, bobos dvirati

pardaviau namą, tvartą, meškeres, bobos dvirati portretas
šuns būdą, dabar stoviu prie šiukšlių konteinerių, bet su grąžia holivudine šypseną

o man

o man portretas
bakteriją kažkokia į burną užnešė. Pradėjo iš ausu iš akiu iš gerklės kažkokia smarvė rytais eit lauk..Sakau gal reik kokias 3 dienas gerai pagert?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių