Moteris liko našle gimdymo dieną

Didžiojoje Britanijoje moteris padavė gydytojus į teismą po to, kai gimdymo dieną liko našle.

Apie tai rašo „People“. 2023 metų birželio mėnesį Rebecca Moss buvo devintą mėnesį nėščia. Birželio 7 d. gydytojai jai paskyrė Cezario pjūvį. Tačiau, kai moteris apie 6 val. ryto prabudo ir pabandė pažadinti savo keturiasdešimtmetį partnerį Thomasą Gibsoną, jis neatsiliepė.

Vėliau paaiškėjo, kad miegantį vyrą ištiko infarktas. Vyras mirė tą pačią dieną, kurią gimė jo duktė.

Paaiškėjo, kad maždaug 10 dienų prieš mirtį Th. Gibsonas kreipėsi į ligoninę dėl problemų su virškinimu. Jį kelias savaites kankino rotavirusinė infekcija. Th. Gibsonui atliko keletą tyrimų, padarė elektrokardiogramą.

Gydytojas, atlikęs kardiogramą, pastebėjo užsikimšusių arterijų simptomus ir pranešė apie tai daktarui Thomasui Bullui, savo vyresniajam kolegai.

Th. Bullas, kuris 2024 metų birželio mėnesį davė parodymus teisme, pareiškė, kad panašūs kardiogramų rezultatai dažni ir nėra labai reikšmingi, jei nėra papildomų simptomų.

„Aš pasakiau, kad jei nėra simptomų dėl širdies, tai papildomų tyrimų nereikia“, – paaiškino gydytojas per posėdį.

Vėliau paaiškėjo, kad jis nepastebėjo širdies laidumo sutrikimų, kurie gal sukelti netikėtą infarktą. Kai teisme jam buvo pateikti šio fakto įrodymai, gydytojas pripažino, kad mato savo klaidas.

Th. Gibsono šeimos advokatai pareiškė, kad Mančesterio universiteto ligoninė pripažino suteikusi nekvalifikuotą pagalbą. Mirusiojo artimiesiems bus išmokėta kompensacija, kurios suma kol kas nepaskelbta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Talonas

Talonas portretas
Labai liūdnas atvejis.

Anonimas

Anonimas portretas
Pritariu Liudvikui

Liudvikas XIV

Liudvikas XIV portretas
Ar tai reiškia tik viena: jei visi mirsime tai gydytojai nereikalingi? Paikas tu Henrikai...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių