Netrukus prasidės Kauno miesto poliklinikos Aleksoto poskyrio remontas: ką reikia žinoti pacientams?

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio pradžioje Kauno miesto poliklinikos Aleksoto poskyryje prasidės ilgai laukti kapitalinio remonto darbai. Jų metu šeimos gydytojai ir toliau dirbs įprastu laiku, tačiau kitų sričių specialistai bus laikinai perkelti į kitus poliklinikos padalinius.

Šeimos gydytojų darbas

Jau visai netrukus į Aleksoto poskyrį įžengs statybininkai ir užims dalį pastato erdvių.

Dėl vykdomų darbų gali keistis šeimos gydytojų kabinetai, tačiau apie perkeltą vizito vietą pacientai bus papildomai informuojami.

„Jau dabar šeimos gydytojai kalbasi su pacientais apie galimus laikinus pokyčius. Remonto metu sieksime pacientams suteikti visą reikiamą informaciją apie tai, kuriuose kabinetuose dirbs jų šeimos gydytojai“, – nurodė Aleksoto poskyrio vyresnysis ordinatorius Lukas Pavlavičius.

Be to, remonto metu dirbs ir registratūra, kurioje darbuotojai mielai padės pacientams susigaudyti, nurodys, kuriame kabinete dirba jų šeimos gydytojas.

Laikinai – į kitus padalinius

Nors šeimos gydytojai pacientus ir toliau priims Aleksoto poskyryje, tačiau kitų sričių specialistai laikinai bus perkelti į Kauno miesto poliklinikos Šilainių ir Šančių padalinius.

„Specialistų darbo vietos tikrai nebus išbarstytos po visus Kauno miesto poliklinikos padalinius. Pasirinkti du – Šilainių ir Šančių, kurie yra artimiausi Aleksoto poskyriui. Siekiame tą remonto laiką išlaikyti pacientus, padėti jiems sveikti, todėl vizitai nebus atšaukti, tiesiog laikinai pacientus aptarnausime kitose patalpose, kuriose yra visa reikiama gydymo ir diagnostikos įranga“, – kalbėjo L. Pavlavičius.

Jei pacientai iš anksto registravosi į Aleksoto poskyrį tuo laiku, kai vyks remonto darbai, jie bus informuoti, kad vizitas neatšaukiamas, tačiau specializuotas gydytojas lauks kitame padalinyje. Naujai registruojantis pas specialistus pacientai galės pasirinkti, kuriame poliklinikos padalinyje jam patogiau gauti reikiamas konsultacijas.

Kaip pasikeis erdvės?

Aleksoto poskyrio kapitalinis remontas truks pusę metų. Tuomet duris atvers visiškai kitokios, modernios ir jaukios erdvės, pritaikytos pagal pacientų ir gydytojų poreikius.

„Jau rugpjūtį planuojame pradėti Aleksoto poskyrio remonto darbus. Bus kapitališkai tvarkomas pastatas, iš pagrindų atnaujinamos patalpos, inžineriniai ir informacinių technologijų tinklai. Viena svarbi naujovė – bus įrengtas keltuvas pacientams, kuris padės lengvai ir patogiai judėti poliklinikos patalpose“, – apie pokyčius Aleksoto poskyryje kalbėjo L. Pavlavičius.

Remonto metu sieksime pacientams suteikti visą reikiamą informaciją apie tai, kuriame kabinete dirbs jų šeimos gydytojai.

Be to, remonto metu bus atnaujinami specialistų kabinetai ir jų naudojama įranga. „Visiškai naujai įrengtas oftalmologo kabinetas su nauja įranga, fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje – naujas masažinis stalas, atnaujinta fizioterapijos procedūrų įranga ir naujas echoskopas tyrimams – tik dalis pokyčių, kurie leis dar tiksliau diagnozuoti sveikatos sutrikimus ir padėti pacientams pasveikti“, – kaip maždaug po pusmečio atrodys Aleksoto poskyris, vardijo L. Pavlavičius.

„Iš esmės po remonto darbų pacientus pasitiks visiškai atnaujintas, modernus ir šiuolaikiškas poskyris“, – tad pokyčių tikrai verta laukti, pridūrė Aleksoto poskyrio vadovas.

Darbus Aleksoto poskyryje planuojama užbaigti 2025 m. pirmą ketvirtį.

Atnaujinami padaliniai

Nors Aleksoto poskyris – ant pokyčių slenksčio, tačiau ir kituose Kauno miesto poliklinikos padaliniuose vyksta permainų, atnaujinamos erdvės ir įranga, tad pacientai bet kuriame padalinyje galės gauti aukščiausios kokybės medicinos paslaugas.

„Kauno miesto poliklinika siekia sukurti jaukesnę aplinką kauniečiams ir geresnes sveikatos priežiūros sąlygas, todėl nuolat investuojame į naujausią įrangą, kuri leidžia atlikti tikslią diagnostiką ar padėti pacientams sveikti. Todėl šiemet ir kituose poliklinikos padaliniuose įgyvendiname ypač svarbius pokyčius“, – kalbėjo Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša.

Lukas Pavlavičius. Vilmanto Raupelio nuotr.

Štai šiemet Centro padalinyje atnaujinamas visas mansardinis aukštas. Jau rudenį pasitiks nauji ir modernūs kabinetai, montuojamas liftas, kad pacientams būtų patogiau pakilti. Tai – paveldo pastatas, todėl teko ieškoti būdų, kaip jį tinkamai pritaikyti visiems pacientams.

Pasak P. Kibišos, Kalniečių padalinyje baigiamas įrengti modernus magnetinio rezonanso tyrimo centras, kuriame montuojama naujausia magnetinio rezonanso tyrimo įranga. „Atidarymas planuojamas jau rudens pradžioje“, – pridūrė Kauno miesto poliklinikos vadovas.

Be to, Kalniečių padalinyje naujai remontuojamas Fizinės medicinos ir reabilitacijos centras. Jau rudenį bus atnaujintos visos centro patalpos, išsidėsčiusios per tris aukštus. Taip pat pasitiks naujos užsiėmimų salės, procedūrų kabinetai, kuriuose – moderni įranga ir baseinas. Šie pokyčiai leis išplėsti poliklinikoje teikiamas kineziterapijos paslaugas.

„Metų pradžioje jau atidarėme atnaujintą pacientų registratūrą Šančių padalinyje, o Dainavos padalinyje renovuojamas visas šeimos gydytojų skyrius. Čia bus atnaujinti kabinetai, pakeisti visi inžineriniai tinklai ir įdiegtos naujausios IT komunikacijos – visa tai užtikrins dar geresnę sveikatos priežiūros paslaugų kokybę“, – pažymėjo P. Kibiša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių