NVSC: sergančiųjų peršalimo ligomis, COVID-19 ir gripu mažėja

  • Teksto dydis:

Lietuvoje sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir koronavirusu mažėja, tačiau kiek išaugo į ligonines dėl gripo paguldytų gyventojų skaičius.

Kaip pirmadienį paskelbė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), praėjusią savaitę bendras sergamumo rodiklis siekė 815,6 atvejo 100 tūkst. Lietuvos gyventojų, kai praėjusią savaitę šis rodiklis buvo 1218,8 atvejo.

Mažiausias bendras sergamumas užfiksuotas Utenos apskrityje, didžiausias vis dar išlieka Vilniaus apskrityje. NVSC teigimu, epideminio sergamumo lygio – 1,5 tūkst. atvejų 100 tūkst. gyventojų – ribos neperžengė nė viena Lietuvos savivaldybė, prieš savaitę tokių savivaldybių buvo trys. Iki šios dienos nė viena savivaldybė epidemijos nėra paskelbusi.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 29 asmenys: 18 vaikų ir 11 vyresnių nei 65 metų amžiaus asmenų. Intensyvios terapijos skyriuose buvo gydomi du vyresni nei 65 metų amžiaus asmenys. Savaitę prieš tai į ligonines buvo paguldyta mažiau asmenų – 26.

Centro duomenimis, praėjusią savaitę mirties nuo gripo atvejų neužregistruota. Iš viso šį sezoną užregistruoti 25 mirties nuo gripo atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių