Prieš šventes tautiečiai šluoja greituosius koronaviruso testus: perka dėžėmis

  • Teksto dydis:

Prieš artėjančias šventes pirkėjai iš lentynų šluoja ne tik silkę, bet ir greituosius koronaviruso testus.

Kaip praneša LNK, į vaistines dėl greitųjų koronaviruso testų besiveržiantys vilniečiai vaistininkų jau nestebina. Šiomis dienomis testų paklausa – išties didelė.

„Dukra grįžo iš Švedijos, iš slidinėjimo, keturiese – dukra, žentas ir anūkai. Noriu, kad visi pasitikrintų ir neitų pas mane be testų. Todėl jų daug ir nusipirkau“, – pasakojo vaistinėje sutikta moteris.

Kitas vyras pasakojo, kad planuoja šventes paminėti taip pat su šeimyna. „Reikia pasitikrinti, kad žinočiau, ar esu sveikas ir nesergu koronavirusu“, – sakė vaistinės lankytojas.

Anot vaistininkų, žmonės koronaviruso testus perka ne vienetais, o dėžėmis. Kaip sako vienas kitas klientas, testą paliks ir po Kalėdų egle, kiti daugiau testų perka, kad pasitikrintų ir prieš, ir po švenčių.

„Geriau pasitikrinti. Jaudinuosi dėl to. Noriu būti saugi, nes jau metai – ne tie, kad nesiskiepyčiau ar nesitikrinčiau“, – pasakojo moteris.

Vaistininkai įsitikinę, kad greitųjų testų paklausą lėmė ne greičiau plintanti nauja koronaviruso atmaina omikron, o noras sutikti šventes su artimaisiais.

Kai kuriose vaistinėse šių testų paklausa išaugo apie 45 – 50 procentų, bijoma, kad jų nepritrūktų.

Populiariausi testai – iš nosies, dažniau juos perka pasiskiepiję.

„Dažniausiai ateina jau turintys dvi vakcinas. Perka net tie, kurie yra sveiki, tam, kad pasitikrintų, nes žino, kad gali sirgti be simptomų. O tie, kurie perka nuo gerklės, nuo slogos, ar serga antra pusė namie, ar karščiuoja, tai jie nerizikuoja išvažiuoti kažkur nepasidarę greito testo“, – sakė vaistininkė  Zita Janušauskienė.

Greitųjų testų paklausa šoktelėjo ir parduotuvėse.  Čia užfiksuotas ir vienas kitas rekordas. Viename prekybos tinkle jų pardavimai nuo gegužės mėnesio yra padidėję 85 procentais.

Daugiau – vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Liaudis nori sumažinti sergamuma, kad ministeriam būtų ramiau ir pasipinigaut normaliai galėtū.Idijotai, tie testai nieko neparodo ir nepagydis Jus nuo durnumo.

Dumblas

Dumblas portretas
Atvaziuokit i Siaulius,galesit testus furomis vestis jei jums ju reikia,

Hmm

Hmm portretas
Ką jūs, mulkiai, su jais darot?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių