Seimas: privalomai sveikatą turinčių tikrintis žmonių sąrašas nebus plečiamas

Seimas atmetė siūlymą įpareigoti daugiau šalies gyventojų privalomai lankytis pas medikus.

Parlamentarai antradienį bendru sutarimu pritarė Socialinių reikalų ir darbo komiteto siūlymui, kad Sveikatos reikalų komiteto narių socialdemokratės Orintos Leiputės ir „valstiečių“ frakcijos narės Rimantės Šalaševičiūtės pataisos būtų grąžintos tobulinti.

Seimo narės Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo pataisomis siūlė į privalomai sveikatą turinčių tikrintis žmonių sąrašą įtraukti ir tuos gyventojus, kurie pagal amžių bei lytį patenka į ligų prevencijos programas.

Pakeitimų iniciatorių teigimu, įpareigojus žmones aktyviau ir dažniau tikrintis sveikatą, galima nustatyti ligas ankstyvoje stadijoje, išvengti ilgo nedarbingumo.

Lietuvoje biudžeto lėšomis apmokamos penkios prevencinės programos, iš kurių keturios yra vėžio (gimdos kaklelio, krūties, storosios žarnos ir prostatos) ankstyvoji diagnostika, taip pat širdies ir kraujagyslių ligų rizikos tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D.

D. portretas
PRIVALOMAI TIKRINTI SEIMO NARIŲ ( KANDIDATŲ IR JAU ESAMŲ DABAR ) , VYRIAUSYBĖS ATSTOVŲ IR KITŲ "VALDIŠKŲ" INSTITUCIJŲ KLERKŲ SVEIKATĄ, YPAČ PSICHINĘ, NES NUO JŲ SVEIKATOS BŪKLĖS PRIKLAUSO VISOS ŠALIES TIEK POLITINĖ,TIEK EKONOMINĖ,TIEK SOCIALINĖ ŽMONIŲ SVEIKATA.

asd

asd portretas
Apsiš.ikit su savo privalomu tikrinimu. Nėjau ir neisiu. Dar jie man kaišiotų vamzdžius į rūrą. Žinau, kad daugybei sužaloja išeinamąją, žarnas, tyčia ar netyčia nžn. Kad darbo turėtų. Kai tie vėžiai ateis, tada ir numirsu. Nėr ko iš anksto draskytis, nieks visvien nepasikeis.

vaistininkas

vaistininkas portretas
Priievole netik vairuotojams bet ir seimo nariams valdziai pasitikrinti psichologine sveikata protavimo zinias
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių