Vyriausioji epidemiologė: netrukus sąlytį turėję paskiepyti žmonės turėtų tirtis arba izoliuotis

Planuojama, kad didelės rizikos sąlytį su sergančiuoju COVID-19 turėję paskiepyti žmonės artimiausiu metu turėtų išsitirti arba 10 dienų izoliuotis, sako vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė.

„Atsižvelgus į tai, kad matome didėjančią pasiskiepijusių, tačiau sergančių asmenų grupę, tad rekomendacija  virs privalomu reikalavimu išsitirti ne anksčiau kaip trečią dieną po sąlyčio ir iki neigiamo testo atsakymo gavimo izoliuotis“, – BNS penktadienį sakė L. Ašoklienė.

„Jei žmogus nuspręs nesitestuoti, jis turės izoliuotis kaip ir visi kiti – 10 dienų“, – pridūrė ji.

Epidemiologės teigimu, naujoji tvarka turėtų įsigalioti kitą savaitę. Toks testavimas, kaip ir iki šiol, bus finansuojamas valstybės lėšomis.

„Mes planuojame, kad įsakymo pakeitimas būtų pasirašytas šiandien arba kitos savaitės pradžioje“, – teigė L. Ašoklienė.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai teigė, kad atsižvelgiant ir reaguojant į nuolat besikeičiančią epidemiologinę situaciją, ministerija nuolatos atnaujina pandemijos valdymo priemones.

„Viena iš galimų artimos ateities priemonių yra vyr. epidemiologės L. Ašoklienės nurodyti galimi pokyčiai dėl izoliavimosi nuo COVID-19 ligos pasiskiepijusiems asmenims. Tačiau galutiniai sprendimai kol kas nėra priimti. Apie juos ministerija informuos artimiausiu metu“, – L. Ašoklienės žodžius komentavo SAM atstovai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vakcinacijos procesas galutinai sustos.Turbut pasiskaiciavo,kad 70% pilnai pakanka.Dabar visus i viena katila.

Lietuve

Lietuve portretas
Lietuvoj vyksta cirkai o cia Bonfire night fejerverkai nes zmones svencia gyvenima nes skiepyti ,ar ne, turejo vienodas salygas deveti kaukes , testuotis ar izoliuotis vienodai, cia zmoniu negazdino ir makaronu nekabino, leido rinktis, ir negrasino.. O Lietuva tebera mafijozu rankose o zmones ju ikaitai, tolyn tik blogyn, gaila zmoniu , taip ir noretusi atidaryti visiems vartelius I laisve nes zmones verti to, juk yra pensininiku kurie niekada uzsienio nemate nes uz 300 pensija tik sapnuose ji pamatyt, kaip Lietuvos aferistams negaila tokios mazos populiacijos ta pacia naikina priespauda, fasizmu, korupcija, apgailetina kas vyksta Lietuvoj sitame amziuje. Dar ir 18 meciams liepta nusigerti, gales mokykloj sedeti prisiurbia, geri istatymai, palankus valdanciuju seimoms kaip ir teise vairuoti isgerus be balu sistemos, nei vienoj salyje tokiu marazmu nera, Lietuvoj gyventi darosi gedinga

5

5 portretas
Naikinti pispasį. Matuoti prie įėjimo į PC temperetūrą (kaip jau buvo). Ir nereikės dviračio išradinėti.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių