Lietuviškas vadovėlis įvertintas Europoje

Leidyklos „Šviesa" išleistas V klasės gamtos mokslų vadovėlis „Mokslininkų pėdomis" Frankfurto knygų mugėje apdovanotas Europos mokomosios literatūros leidėjų grupės bronzos medaliu už jo turinį, struktūrą, meninį apipavidalinimą ir kitus privalumus.

„Kurdami „Šok" serijos vadovėlius siekiame, kad jie atitiktų aukščiausius kokybės reikalavimus, o mokomoji medžiaga būtų pateikta taip, kad nuo žinių perteikimo eitume prie mokinių kompetencijų ugdymo. Juk svarbu ne tik įsiminti žinias, bet ir ugdyti vaiką kaip visapusišką asmenybę. Džiaugiamės, kad šis naujas požiūris į mokymą buvo įvertintas ir kitų šalių kolegų", - sako leidyklos direktorius Arūnas Butkus.

Mokomoji literatūra „Šok", kuriai priklauso ir vadovėlis „Mokslininkų pėdomis", sukurta ištyrus Lietuvos mokytojų, mokinių ir tėvų požiūrį į vadovėlius ir jų pageidavimus. „Šviesos" užsakymu pirmą kartą Lietuvoje atlikta šių tiesioginių vadovėlių vartotojų apklausa parodė, kokių vadovėlių reikia, kad mokytis ir mokyti būtų lengviau, įdomiau, maloniau. Atsižvelgus į tyrimo rezultatus, naujosios serijos vadovėlius kūrė ne vienas autorius, kaip buvo įprasta iki šiol, o autorių grupės, kuriose dirbo pedagogai, psichologai, švietimo ekspertai, dizaineriai.

1945 metais įkurta „Šviesa" šiandien yra didžiausia vadovėlių ir mokomosios literatūros leidykla Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: šviesalitaratūravadovėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių