Moksleiviams – premjero pamoka apie valstybės valdymą

Ketvirtadienį premjeras Gediminas Kirkilas Vyriausybės posėdžių salėje vyresniųjų klasių moksleiviams vedė Valstybės valdymo pamoką. Susitikimas su moksleiviais buvo atvirų durų dienos, surengtos Vyriausybės 90-mečio proga, programos dalis.

Pamokos metu premjeras papasakojo moksleiviams, kokios yra Vyriausybės funkcijos ir pagrindiniai darbai, kaip ji susijusi su kitomis institucijomis. Vyriausybės vadovas vaikų klausinėjo apie Europos Sąjungą, NATO ir pasakojo apie šių organizacijų vaidmenį.

G.Kirkilas domėjosi moksleivių nuomone apie įvairias Lietuvos ir pasaulio aktualijas. Pavyzdžiui, į klausimą, ar Lietuvai reikalinga nauja atominė elektrinė, vienbalsiai buvo atsakyta „taip", o prisiminęs savo vaikystės žiemas ir pasiteiravęs, ar jaunuoliai jaučia klimato kaitą, premjeras išgirdo neigiamą atsakymą.

Vyriausybės vadovas paragino moksleivius siekti aukštojo mokslo, priminė, kaip svarbu mokytis užsienio kalbų, nes tai būtinas įrankis, kur bedirbtum - versle ar Vyriausybėje, Lietuvoje ar Briuselyje.

Atvirų durų dieną Vyriausybės kanceliarijoje apsilankė moksleiviai iš įvairių šalies miestų. Dėl didelio susidomėjimo moksleiviai buvo suskirstyti grupėmis, jiems  surengtos ne tik premjero, bet ir jo patarėjų pamokos, taip pat ekskursija po Vyriausybės rūmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių