Deklaracijose apie avarijas - klaidos

Įsigaliojus naujai supaprastintai žalų sureguliavimo tvarkai, Lietuvos vairuotojai greitai pajuto naujos jos privalumus. Šiuo metu be policijos pažymos draudimo bendrovėje sureguliuojamų žalų skaičius jau siekia daugiau nei 65 proc. visų žalų.

Tačiau „Lietuvos draudimo" ekspertai pastebi, kad vairuotojų savarankiškai užpildytose deklaracijose vis dar pasitaiko nemažai klaidų. Atsižvelgdamas į tai „Lietuvos draudimas" pradėjo iniciatyvą, kurios metu bendrovės darbuotojai padės vairuotojams, gatvėse pildantiems deklaracijas.

„Raginame visus savo darbuotojus išsispausdinti eismo įvykio deklaracijas, taip pat eismo įvykio deklaracijos pavyzdžius ir visuomet juos turėti automobilyje. Pamatę eismo įvykį, „Lietuvos draudimo" darbuotojai sustos ir įteiks deklaracijas bei pavyzdžius eismo įvykio dalyviams, paaiškins ir padės teisingai užpildyti dokumentus", - sakė „Lietuvos draudimo" Privačių rizikų skyriaus vadovas Vaidotas Krencius.

Pasak jo, savarankiškai pildyti deklaracijas nors ir patogu, tačiau ne visada paprasta. Dažnai deklaracijose būna vairuotojų paliktų klaidų, tačiau draudimo žalų vertinimo specialistai aiškinasi, detalizuoja ir tikslina įvykio aplinkybes. Dažniausiai neaiškumų kyla pildant deklaracijos punktus, kuriuose reikia pažymėti eismo įvykio aplinkybę, kuri tinka konkrečiu atveju ir nubraižyti įvykio schemą.

Braižant įvykio schemą svarbiausia yra nurodyti gatves, pažymėti automobilius A ir B, jų važiavimo kryptis ir kitas svarbias eismo įvykio detales. Taip pat reikia nepamiršti įrašyti tikslius eismo įvykio dalyvių kontaktus ir pasirašyti.

„Lietuvos draudimas" visoje Lietuvoje turi apie 1,5 tūkst. darbuotojų ir priklauso vienai didžiausių draudimo grupių RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 130 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių