„Hyundai" pradėjo statyti gamyklą Rusijoje

Pirmojo pamatinio akmens padėjimo ceremonijos metu „Hyundai Motor Co." simboliškai pradėjo oficialius naujos automobilių gamyklos Kamenkoje (Sankt Peterburgas) statybos darbus.

Pietų Korėjos automobilių bendrovė į šį projektą investuos 330 milijonų JAV dolerių. Planuojama, kad gamykla duris atvers 2010 metų gruodį, o 2011 metų vasario mėnesį įsibėgės serijinės automobilių gamybos procesas. Per metus iš čia išriedės apie 100 tūkst. naujų automobilių.

Pirmaisiais metais naujoje gamykloje bus gaminami C segmento automobiliai, kiek vėliau planuojama ir kitų segmentų modelių gamyba. „Nauja kompanijos gamykla yra jau šeštoji gamybinė bazė už Pietų Korėjos sienų ribų. Tikimės, kad ji suvaidins esminę rolę skverbiantis į Nepriklausomų Valstybių Sandraugos bei Rytų Europos valstybių rinkas. Čia bus gaminami aukščiausius „Hyundai" kokybės standartus atitinkantys automobiliai. Sieksime tapti neginčijamais Rusijos rinkos lyderiais", - naujos gamyklos strateginę reikšmę komentavo „Hyundai - Kia Automotive Group" atstovas.

Sankt Peterburgas idealiai tinka naujai automobilių gamybos infrastruktūrai plėsti. Čia gerai išvystyta logistikos sistema, dirba daug kvalifikuotų specialistų. Drauge su Turkijos ir Čekijos gamybos padaliniais, nauja gamykla Rusijoje padės „Hyundai" dar labiau įsitvirtinti Europos rinkose. „Hyundai" gamykla, kurią sudaro sandėliavimo pastatai bei iškrovimo zona, užims apie 200 ha plotą. Gamyklos pastatai užims apie 83 tūkst. kvadratinių metrų plotą. Iš viso planuojama sukurti apie 4 tūkst. naujų darbo vietų.

2007-ieji kompanijai „Hyundai" Rusijoje buvo labai sėkmingi. Iš viso parduoti 147 tūkst. 843 automobiliai, o tai sudarė 47 procentų augimą palyginti su 2006 metais. Šie rezultatai „Hyundai" garantavo antrą vietą tarp visų Rusijoje atstovaujamų užsienio gamintojų. Šiais metais pardavimus tikimasi pagerinti dar trečdaliu - kompanija ketina parduoti beveik 200 tūkst. automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių