Į troleibusus leis su dideliais šunimis, bilietus tikrins vairuotojai

Į sostinės viešąjį transportą nuo šiol keleiviai galės lipti ir su dideliais šunimis, o bilietėlius tikrins ne vien kontrolieriai, bet ir patys vairuotojai.

Vilniaus miesto taryba pritarė “Keleivių ir bagažo vežimo autobusais ir troleibusais taisyklėms”, parengtomis remiantis Susisiekimo ministro įsakymu. Sostinėje patvirtintose taisyklėse, gavus Ministerijos pritarimą, kitaip nei kituose miestuose nebus privaloma gyvūnus viešuoju transportu vežti tik tam skirtoje taroje. Atnaujintose taisyklėse taip pat numatyta, kad keleivių kontrolę nuo šiol galės vykdyti ne tik kontrolieriai, bet ir vairuotojas.

“Taryboje šis klausimas buvo svarstomas tris kartus ir atmestas dėl pakeitimų, susijusių su keleivių vykstančių su augintiniais taisyklėmis. Savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ministeriją ir gavo ministerijos sutikimą Vilniuje galiojančiose taisyklėse neriboti keleivių, vykstančių su augintiniu, teisių”,- sakė vicemeras R. Adomavičius.

Keleiviai, kaip ir pagal anksčiau mieste galiojusiose taisyklėse, galės vykti su didesniais šunimis, laikydami juos už neilgesnio negu 0,5 metrų pavadžio. Tačiau keleiviai turės turėti dokumentus, patvirtinančius, kad augintinis skiepytas, ir pažymėtą jam vienkartinį bilietą.

Be to, visuomeniniu transportu sostinėje bus galima nemokamai vežtis slides. Taisyklės Vilniuje įsigalios nuo kovo 1d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na-va

na-va portretas
šunelio skiepų dokumentas būtinas o antsnukis kaip ir nelabai... nors kartais ir dvikojams antsnukio reikėtų

AS

AS portretas
gerai sugalvojot, suniui bilieta :)) ar kazi daug is to pasipelnysit? o va policijai darbo daugiau, skundai teismai, ir vel visur pinigai.... apsurdas .

karolis

karolis portretas
O šuniui mėnesinį bilietą bus galima nupirkti?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių