Prieš olimpiadą – drastiški transporto apribojimai

Kinijos sostinės Pekino valdžia nuo šio sekmadienio įvedė drastiškus transporto apribojimus, kuriais siekiama prieš olimpines žaidynes mieste sumažinti spūstis ir oro taršą.

Pagal naujas taisykles, automobiliai, kurių numeriai baigiasi lyginiu skaičiumi, galės važinėti vienomis dienomis, o automobiliai su nelyginiu skaičiumi - kitomis dienomis, skelbia BBC.

Mieste jau įrengta daugiau nei 10 tūkst. eismo stebėjimo prietaisų, kurie padės gaudyti pažeidėjus. Jiems gresia 100 juanių (15 JAV dolerių) bauda.

Pareigūnai tikisi, kad šios priemonės leis per ateinančius du mėnesius Pekine važinėjančių automobilių skaičių, kuris siekia 3,3 mln., sumažinti perpus.

Prieš olimpines žaidynes imtasi ir kitų priemonių, kad pagerėtų oro kokybė ir eismo sąlygos. Valdžia liepė statybų bendrovėms nutraukti darbus, o labiausiai aplinką teršiančioms pramonės įmonėms mažinti gamybos apimtis. Kad sumažėtų transporto kamščiai, firmos, parduotuvės ir kitos įstaigos bus priverstos keisti darbo laiką. Žmonės raginami dirbti namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių