Sostinė dėl užsnigtų gatvių paskendo pusnyse

Pirmadienio vakarą Vilniuje pradėjęs kristi sniegas iki ryto gatves nuklojo nemenku sniego sluoksniu, kuris sostinę pavertė tikra slalomo trasa.

Vairuotojams, dėl sudėtingų eismo sąlygų įstrigusiems kamščiuose, teko apsišarvuoti kantrybe. Kelininkai gatves valyti žada tik pasibaigus pikui ir tikina, kad anksčiau to daryti neleido sniegas ir žema temperatūra, rašo delfi.lt.

„Beveik 8 valandas snigo, todėl valyti gatvių negalėjome, o sniego, žinoma, pridrėbė. Pagal mokslininkų klasifikaciją, eismo sąlygos šiuo metu sudėtingos“, - delfi.lt sakė Vilniaus gatves prižiūrinčios bendrovės “Grinda” direktorius Algimantas Valūnas.

Jo teigimu, Vilniaus gatvės buvo pabarstytos druska vos pradėjus snigti – vėlai vakare. Antrą kartą druska paberta paryčiais, tačiau kuo žemesnė temperatūra, tuo ilgiau druska tirpsta.

„Jei temperatūra nukritusi tik iki 5 laipsnių šalčio, druska ištirpsta labai greitai, tačiau kai yra daugiau nei 10 laipsnių šalčio, druska suveikia vėliau. Druska sąveikauja su keliu, sniegu ir automobilių ratais, todėl kuo daugiau automobilių pravažiuoja, tuo ji labiau tirpsta. Jei kam teko važiuoti 5-tą valandą ryto, matė, kad gatvėse buvo labai baisu, bet jau po valandos situacija atrodė kiek geriau. Sudėtingiausias eismas gatvėse, kurios yra skersai vėjo krypties, pavyzdžiui, Žirmūnuose, Antakalnyje, nes į jas sniegas pustomas“, - aiškino pašnekovas.


Šiame straipsnyje: keliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių