Žemaitijos kelininkai dirbs Švedijoje

Jau trečią kartą „Žemaitijos keliai" kviečiami dirbti į Vakarų Europos šalis, šįkart kelininkai išvyko darbuotis į Švediją. Švedijos bendrovė „Peab Asfalt", pasikvietusi lietuvius dirbti į Švediją, „Žemaitijos kelius" pastebėjo praėjusiais metais, jiems dirbant Didžiojoje Britanijoje.

„Žemaitijos keliai", kartu su „Peab Asfalt" dirba Švedijos centrinėje dalyje ruože tarp gyvenviečių Älvdalen ir Särna, apie 400 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Stokholmo. Rugpjūčio pradžioje pradėtus darbus ketinama baigti rugsėjo viduryje.

Didžioje Britanijoje dirbusius „Žemaitijos kelius" pastebėjo Švedijos bendrovė „Peab Asfalt". Jie, kaip ir žemaičiai, jau eilę metų specializuojasi šaltuose kelių tiesimo technologijose. „Peab Asfalt" yra laimėjusi Švedijos kelių direkcijos kontraktą beveik 900 km kelių priežiūrai ir remontui vidurio Švedijoje penkerių metų laikotarpiui.

Liepos viduryje į Lietuvą buvo atvykusi Švedijos kelininkų delegacija, pasižiūrėti, kaip gaminamas ir klojamas stabilizuotas kelio pagrindo mišinys iš trupinto asfaltbetonio kelyje Mažeikiai - Plungė.

Devynių kilometrų ruože tarp Mažeikių ir Sedos „Žemaitijos kelių" specialistai iš sutrupintos senos dangos įrengė 20 cm storio kelio pagrindą, stabilizuotą bitumo emulsija ir cementu.

Švedai, įvertinę „Žemaitijos kelių" atliekamų darbų kokybę ir spartą Lietuvoje, pasikvietė juos dirbti į Švediją. Pagal kontraktą su „Peab Asfalt" žemaičiai Švedijoje turi pagaminti 21 tūkst. tonų stabilizuoto pagrindo mišinio. Šis darbų frontas žemaičiams pakankamai didelis. Iš viso per metus „Žemaitijos keliai" pagamina apie 60 tūkst. tonų pagrindo mišinio.

„Žemaitijos keliai" iš šaltuoju būdu perdirbto asfalto kelius kloja nuo 2001 metų, kai įsigijo mobilią šaltų asfaltbetonio mišinių gamyklą KVM-150. Šalto asfalto dangų įrengta ne tik Žemaitijos regione, bet ir visos Lietuvos keliuose bei užsienyje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių