10 mln. dolerių vertės Taivano investiciją į „TransferGo“ politikai vadina demokratijos pergale

„Taiwania Capital“ valdomam Vidurio ir Rytų Europos investicijų fondui (VRE) investavus 10 mln. JAV dolerių į lietuvišką finansinių technologijų startuolį „TransferGo“, taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovė Constance Wang teigia šią investiciją matanti kaip demokratiškų režimų pergalę prieš autoritaritarinius.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vertinimu, Taivano investicijos skatina Lietuvą toliau vystyti savo finansinių technologijų sektorių.

„Šis strategiška partnerystė ne tik teikia ekonominės naudos, tačiau ir stiprina abiejų mūsų vertybiškai panašių šalių saugumą ir atsparumą. Aš esu be galo laiminga, galėdama matyti, kaip žydi Lietuvos ir Taivano partnerystė. Tai yra komandinis darbas ir aš labai didžiuojuosi, būdama šioje, Lietuvos ir Taivano, komandoje “, – pirmadienį vykusiame investicijos paminėjimo renginyje džiaugėsi Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovė Constance Wang.

Anot jos, Taivano investicijos į puslaidininkių gamintoją „Teltoniką“, atsinaujinančios energetikos įmonę „SoliTek“, lazerių gamintoją „Oxipit“ ir kitas įmones buvo ekonominio Lietuvos ir Taivano bendradarbiavimo pradžia, o ši investicija žymi naują dvišalių santykių etapą.

Taip pat C. Wang pažymėjo, kad ši 10 mln. JAV dolerių investicija yra didžiausia nuo fondo įkūrimo 2022 metais.

„Kalbėdami apie mūsų partnerystę, turime nepamiršti, kad mūsų partnerystės pagrindas yra mūsų vertybės, ypač – demokratijos. (...) Krizės įvairiausiuose pasaulio regionuose mums primena, kad dabar demokratijoms yra kaip niekada svarbu kartu priešintis autoritariniams režimams. Taivano ir Lietuvos partnerystė yra geriausias to pavyzdys“, – akcentavo Taivaniečių atstovybės vadovė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen taip pat pabrėžė, jog ši investicija ne tik užtikrina tolimesnį šalių ekonominį bendradarbiavimą, tačiau ir skatina abiejų šalių technologinį progresą.

„Ypač džiugu, kad ši investicija yra į finansinių technologijų sektorių – sritį, kurią Lietuva ypač vertina. Ši investicija ir toliau skatins mūsų pasišventimą auginant šį ypač svarbų sektorių. (...) Akivaizdu, kad Lietuvos ir Taivano bendradarbiavimo galimybės yra plačios, o ši investicija moraliai yra ypač svarbi „TransferGo“, tačiau kartu ji turi didelę reikšmę ir visam Lietuvos verslo sektoriui, mat sudaro galimybes dar didesniam bendradarbiavimui ir investicijoms ateityje“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo vadovės teigimu, tokios investicijos ir bendradarbiavimas stiprina tiek ekonominius, tiek Lietuvos bei Taivano visuomenių tarpusavio ryšius. Lietuva, anot parlamentarės, yra pasiryžusi išlikti tvirta Taivano bei kitų Indijos–Ramiojo vandenyno regiono demokratijų partnere.

Savo ruožtu „TransferGo“ įkūrėjas Daumantas Dvilinskas, kalbėdamas apie šią Taivano fondo investiciją, pabrėžė jos reikšmę stiprinant pasaulinę finansinių technologijų rinką.

„Plėtra bus (vykdoma – ELTA) dviejose srityse. Tai yra produkto plėtra, mes samdysime daugiau žmonių Lietuvoje, Lenkijoje ir Europoje. Tai yra inžinieriai, produkto žmonės, dizainas, nes mes toliau plėsime produkto portfolio. O kita plėtros kryptis yra į Aziją. Išmokėjimams į Aziją ir vėliau siuntimui iš Azijos“, – Eltai po renginio pasakojo D. Dvilinskas.

Startuolio vadovo teigimu, įmonė pelninga tapo tik praėjusiais metais, tad tokių investicijų, anot jo, nebuvo ieškota tikslingai.

„Tai buvo labiau oportunistiškas dalykas. Mes artimuoju periodu neieškome investicijų, mes turime pakankamai kapitalo artimiausiems 3–4 metams. (...) Plečiamės į naujas rinkas. Šiandien yra Azija, bet taip pat yra Afrika, centrinė Azija – mūsų augimo rinkos, taip pat Lotynų Amerika. Jungiame Europą metodiškai su pagrindiniais pasaulio centrais“, – aiškino D. Dvilinskas.

Paklaustas, kodėl Taivanas pirmąkart Lietuvoje investuodamas būtent į finansinių technologijų sektorių pasirinko „TransferGo“, D. Dvilinskas teigė, kad šalis vertina įmonės kuriamą teigiamą socialinį pokytį pasaulyje.

„Manau, yra dalis socialinio impacto, kurį mes kuriame. Tuos šimtą milijonų, kuriuos per metus mes žmonėms, kurie siunčia tuos pinigus namo, tai yra didžiulis socialinis skirtumas. Mes nuimame mokesčius nuo infliacijos, palengvinam finansinę integraciją taro žmonių. Aš manau, kad čia yra ne tik verslo dalis, bet ir socialinė, makroekonominė dalis“, – teigė „TransferGo“ vadovas.

D. Dvilinsko teigimu, pokalbiai apie šią investiciją prasidėjo praėjusių metų pabaigoje, įmonės delegacijai nuvykus į Taivaną, o pati investicija padaryta šių metų balandį.

Daugiau nei 11 metų veikianti finansinių technologijų įmonė „TransferGo“ teikia tarptautinių pervedimų paslaugas. Šiuo metu įmonė veikia 160 šalių ir turi daugiau nei 7 mln. klientų. „TransferGo“ dirba daugiau nei 360 darbuotojų, o pagrindinės įmonės atstovybės yra įsikūrusios Londone ir Vilniuje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Graudu skaityti

Graudu skaityti portretas
10mln - tai laimėjimas! O kiek prarasta! Stepukonis pralošė 40mln.

As

As portretas
Dziaugiasi semkutemis ?!

Armanautu Cirkas

Armanautu Cirkas portretas
Tesiasi milijadai prarasti bet koks dziaugsmas del 10 milijonu investicijos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių