Arešto orderis gali pagreitinti buvusių „Snoro“ akcininkų išdavimą

Prokuroras sako, kad naujas, išsamesnis Europos arešto orderis gali pagreitinti buvusių nacionalizuoto bankrutuojančio banko „Snoras“ akcininkų išdavimą.

„Aš manau, kad kuo detaliau Europos arešto orderyje yra nurodomos inkriminuojamos veikos, tuo šitas klausimas turėtų būti paprasčiau nagrinėjamas. Tai sumažina tam tikrų klausimų galimybę iš gynybos pusės“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiasis prokuroras Simonas Slapšinskas.

Buvusiems pagrindiniams „Snoro“ akcininkams Vladimirui Antonovui ir Raimondui Baranauskui praėjusią savaitę pareikšti nauji įtarimai dėl didelės vertės turto - apie 1,7 mlrd. litų, pasisavinimo, ir ši suma, anot prokuroro, jau nebebus didinama.

„Tik dabar yra žinoma galutinė suma, ir aš manau, kad jau kitų pokyčių nebus - tai yra galutinis Europos arešto orderis, kuris yra išduotas“, - sakė S.Slapšinskas.

Anot prokuroro, naujausiame, jau trečiajame Europos arešto orderyje detalizuojamos inkriminuojamos veikos, paaiškėjus naujoms aplinkybėms: „Didelio darbo išdavoje buvo nustatytos naujos faktinės aplinkybės, kurios šiuo metu yra inkriminuojamos. Šiuo metu yra žinoma galutinė suma, kuri yra inkriminuojama kaip pasisavintas turtas - 1,681 mln. litų“.

Pasak prokuroro, penktadienį išduotas orderis buvo išsiųstas atitinkamai Didžiosios Britanijos institucijai. S.Slapšinskas neprognozavo, kaip jo nagrinėjimas vyks Didžiojoje Britanijoje.

„Pagal reikalavimus Europos arešto orderyje būtina detalizuoti inkriminuojamas veikas kaip įmanoma detaliau“, - sakė prokuroras.

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė, jog V.Antonovui ir R.Baranauskui praėjusią savaitę pateikė naujus įtarimus dėl jau 1,7 mlrd. litų pasisavinimo.

Pernai lapkritį jie buvo įtariami 987 mln. litų pasisavinimu.Generalinės prokuratūros prokuroro gegužės 28 dienos nutarimais V.Antonovas ir R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl piktnaudžiavimo, banko „Snoras“ didelės vertės turto pasisavinimo - apie 1,7 mlrd. litų, bendrininkavimo, veiklos organizuotoje grupėje, dėl apgaulingo banko „Snoras“ buhalterinės apskaitos tvarkymo organizavimo ir netikrų dokumentų suklastojimo bei jų panaudojimo.Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas patenkino generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą V.Antonovui ir R.Baranauskui paskirti suėmimą pagal naujus įtarimus. Generalinis prokuroras įtariamiesiems pasirašė naujus Europos arešto orderius.

Gegužės pabaigoje „Snoro“ administratoriaus prašymu Jungtinės Karalystės teismas nurodė areštuoti iki 492 mln. eurų (1,699 mlrd. litų) vertės buvusio didžiausio banko akcininko, šiuo metu Londone gyvenančio Rusijos verslininko V.Antonovo turto.

Prokuratūra pernai lapkričio 14 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras“ galbūt apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo.Netrukus po to V.Antonovas ir buvęs „Snoro“ prezidentas ir akcininkas R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R. Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Jiems išduotas Europos arešto orderis, šiuo metu abu įtariamieji yra Londone.R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai. Londono Vestministerio magistrato teismas gegužės viduryje nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti iki liepos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teismas

teismas portretas
sukus baranauskas.... sukoriuku tegu pasirupina

matyt

matyt portretas
valdžia galvoja, kad mes-tauta tokie pat naivūs kaip antonovo vaizdelis

juokas

juokas portretas
negali padaryti judesio, tai imituoja veiksma
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių