Aštuonias valandas – neigiamos elektros kainos

„Nord Pool“ biržoje aštuonias valandas iš eilės laikysis neigiamos elektros kainos. Tokios jos bus nuo 9 val., šeštadienį pranešė LRT radijas.

Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacijos prezidentas Martynas Nagevičius sako, kad kainų krytis tiesiogiai aktualus išmaniuosius biržos planus ir išmaniuosius skaitiklius turintiems vartotojams.

„Jeigu jis (vartotojas – BNS) prisirišęs prie mėnesio vidurkio, tiesioginės įtakos nedarys, nes jam skaičiuojamas mėnesio vidurkis“, – šeštadienį LRT radijui teigė M. Nagevičius.

„Jeigu elektros paklausa sumažėja, kadangi yra šeštadienis, nedarbo diena, elektros vartojimas tą dieną visada yra mažesnis, o pasiūla jeigu padidėja, o ji didėja – matome stiprus vėjas, saulės yra, tada formuojasi neigiamos kainos“, – aiškino M. Nagevičius. 

Kainų kritimas gali būti panašus į pernai gegužę pasiektą neigiamos kainos rekordą Lietuvoje. 

BNS rašė, kad pernai gegužės pabaigoje, saulės jėgainėms pasiekus naują valandinį 499 megavatų gamybos rekordą, elektros kaina kurį laiką buvo neigiama ir siekė minus 10 eurų už megavatvalandę.  


Šiame straipsnyje: elektraelektros kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam Rūteniui

Tam Rūteniui portretas
Tikrai kad neigiama, o aferistam, perpardavinėtojams bus pretekstas pakelti vartotojams kainą, nes čia LIETUVA, čia vartotoją niekas negina, o kaip jie, kam priklauso tai daryti, išlaikomi už mūsų pinigus, gins jei jų akys ir ausys užklijuotos aferistų atkatais tai jie gali nebaudžiami, netrukdomi dirti kailį vartojams. Na kam tos pasakos apie neigiamą elektros kainą, kai reziume paskelbs kad biržoje kaina kilo 7-10 procentų.

kažkas

kažkas portretas
iš to pasidarys gražaus pinigo

Rūtenis

Rūtenis portretas
Dar to betrūko, kad žmogeliams elektra nupigtų, taip sakant, realiai atsispindėtu atsiųstoje sąskaitoje, greičiau patikėčiau, kad saulė sukasi aplink žemę. Visas nupigimas tik perekūpų džiaugsmui- kaip pinga- jie sako ,jog nereikšminga, o kai sunormalėja, tai vartotojams perekūpai didina bele kaip greitai. Sakau atsakingai- UŽ VISĄ TĄ IŠSITYČIOJIMĄ IŠ LIETUVOS PILIEČIŲ, TAI JIE DIENĄ X NIEKO NEPAMIRŠ IR DARYS SAVO ATITINKAMUS SPRENDIMUS.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių