Du vėjo parko Baltijos jūroje konkurso dalyviai pradeda varžytuves

Lietuvos paskelbto pirmojo 700 megavatų (MW) galios vėjo parko Baltijos jūroje konkurso dalyviai penktadienį pradeda varžytuves dėl teisės vystyti projektą.

Vystymo mokesčio pasiūlymus dalyviai nuo liepos 7 dienos 9 val. iki liepos 10 dienos 14 val. teiks Registrų centro svetainėje www.evarzytyne​s.lt.

Aukcioną laimės dalyvis, pateikęs finansiškai geriausią pasiūlymą ir sumokėjęs vystymo mokestį į valstybės biudžetą. Pradinis pasiūlymas turėtų būti ne mažesnis nei 5 mln. eurų – ne mažesne suma turėtų būti didinami ir vėliau teikiami pasiūlymai.

Pasak konkursą organizuojančios Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT), potencialus konkurso laimėtojas bus žinomas jau liepos 11 dieną, tačiau laimėtoju jis bus paskelbtas tik jei atitiks nacionalinio saugumo interesus –  tai būtų tikrinama apie 60 dienų.

Planuojama, kad konkurso laimėtojas bus paskelbtas rugsėjo pradžioje.

Apie savo dalyvavimą konkurse anksčiau patvirtino valstybės valdoma „Ignitis grupė“ kartu su partnere – viena didžiausių pasaulyje tarptautinių jūros vėjo parkų vystytojų „Ocean Winds“.

Rinkoje spėjama, kad konkurse dalyvauja ir didžiausias Lenkijos naftos koncernas „Orlen“, neseniai Lietuvoje įsteigęs jūrinės vėjo energetikos bendrovės „Orlen Neptun“ padalinį. Jos atstovas BNS yra teigęs, kad tai susiję su „Orlen“ planais plėsti žaliąją gamybą, tačiau neatskleidė, ar koncernas ketina dalyvauti šiame aukcione.

Skelbta, kad Lietuva rengiasi Baltijos jūroje statyti du vėjo parkus, kurių kiekvieno galia būtų 700 MW. Antrąjį būsimo vėjo parko Baltijos jūroje aukcioną su galimybe pretenduoti į valstybės paramą ketinama skelbti šių metų rugsėjį, tačiau, BNS žiniomis, šie planai gali būti pakeisti, priklausomai nuo pirmojo, dabar vykstančio aukciono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai gerai būtu

tai gerai būtu portretas
kad Ignitis o ne koks amerikonu ar rusu pūzras per statytinius. Ignitį jeigu ką atėjus laikui ir nacionalizuoti galima. Tegu tik stato. Bus ką pasimt valstybei

skiep

skiep portretas
laimes tas,kuris nudazys sparnus Ukrainos veliavos spalvom.

QWX

QWX portretas
Visi žino, kad laimės korumpuota įmonė Ignitis. Nepūskite miglos į akis...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių