Elektros tiekėjai: gyventojai sutartis aktyviausiai keitė birželį

Nuo liepos nelikus valstybės kompensacijų už elektrą nepriklausomi elektros tiekėjai sako birželį stebėję didžiausią gyventojų aktyvumą keičiant fiksuotos kainos planus į pigesnius.

Bendrovės „Ignitis“ teigimu, pirmąjį pusmetį elektros kainą susimažino 470 tūkst. iš 920 tūkst. jos klientų.

„Prieš pasibaigiant valstybės kompensacijai už elektros energiją 470 tūkst. mūsų klientų pasinaudojo galimybe ir susimažino kainą, o apie penktadaliui to nepadariusių „Ignitis“ vienašališkai sumažino kainą iki 28 centų už kilovatvalandę“, – pranešė įmonė.

Anot jos, ypač aktyvūs „Ignitis“ klientai buvo paskutinę birželio savaitę, skambučių skaičius išaugo triskart, stebėtas gerokai didesnis srautas savitarnoje, daugiau kaip 50 proc. daugiau klientų lankėsi aptarnavimo centruose.

„Enefit“ privačių klientų komunikacijos ir rinkodaros vadovė Ieva Krikštopaitytė teigė, jog nuo metų pradžios kas mėnesį sutartis atsinaujina apie 1 proc. klientų, tačiau paskutinėmis birželio savaitėmis srautas taip pat išaugo.

„Tačiau net ir atsižvelgiant į tai birželį užbaigėme su maždaug 1,4 proc. planus pasikeitusių klientų. Iš viso per pirmąjį šių metų pusmetį sutartis keitė iki 8 proc. visų „Enefit“ klientų“, – BNS sakė I. Krikštopaitytė.

Anot jos, daugiau nei pusei klientų tai nėra aktualu, nes jų sutartyse fiksuotos kainos neviršija 28 centų ribos. Įmonė nuo liepos taip pat vienašališkai sumažino kainas visiems ilgalaikes – šešerių bei septynerių metų – sutartis turintiems klientams.

Pasak I. Krikštopaitytės, apie 8 proc. visų „Enefit“ klientų šiuo metu moka daugiau nei 29 centus, o apie 1 proc. – daugiau nei 30 centų.

„Elektrum Lietuvos“ produktų vystymo vadovas Mantas Kavaliauskas nurodė, kad klientų aktyvumas keičiant sutartis jaučiamas nuo pat sausio, pirmąjį pusmetį sutartis jie keitė per 94 tūkst. kartų, o dar beveik 60 tūkst. klientų yra nauji.

„Vienareikšmiškai šie klientai išlošė, palyginti su tais, kurie nieko nedarė ir susitaikė su ta 28 centų riba, iki kurios kai kurie tiekėjai vienašališkai sumažino kainas daliai savo vartotojų“, – BNS komentavo M. Kavaliauskas.

Anot jo, liepą klientų aktyvumas sumažėjo dukart, kadangi dauguma skubėjo fiksuoti tarifus dar iki kompensacijų pabaigos.

Vyriausybės sprendimu nuo liepos kompensacijos už elektrą buitiniams vartotojams panaikintos. Tai padaryta įvertinus sumažėjusias didmeninės elektros rinkos kainas ir energetikos rinkos reguliuotojo prognozes antrajam šių metų pusmečiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių