LEA: fiksuotus tarifus per savaitę didino „Ignitis“, kiti tiekėjai nekeitė

  • Teksto dydis:

Fiksuotų 12 ir 24 mėnesių elektros kainų per pastarąją savaitę du nepriklausomi tiekėjai – „Enefit“ ir „Elektrum Lietuva“ – iš esmės nekeitė, tuo metu „Ignitis“ juos vidutiniškai vidutiniškai didino atitinkamai mažiau nei 1 proc. ir 1,5 proc., antradienį paskelbė Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

„Igničio“ 12 mėnesių 1 kilovatvalandės (kWh) kaina antradienį buvo 27,6 cento, „Elektrum Lietuvos“ – 25,6 cento, „Enefit“ – 27,9 cento. Tuo metu 24 mėnesių kainos buvo atitinkamai 27,8, 26 ir 27,3 cento.

Sausio 1–9 dienomis vidutinė didmeninė elektros kaina „Nord Pool“ biržoje siekė 18,1 cento už kWh (be PVM) ir buvo 2 kartus didesnė už gruodžio vidutinę kainą, kuri siekė 8,9 cento.

Pasak LEA, vidutinės kainos šuolį daugiausia lėmė tai, kad sausio 5 dieną vidutinė dienos elektros kaina buvo padidėjusi iki 67,1 cento už kWh (be PVM). Agentūros teigimu, sausio 6–9 dienomis elektros kainos stabilizavosi ir vidutiniškai siekė 12,2 centro už kWh (be PVM).

Nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusiems gyventojams vienos laikos zonos standartinis garantinio tiekimo tarifas nuo sausio siekia 23 centus už kWh – 3,6 proc. daugiau nei gruodį (22,2 cento).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
gi tie rusai puls!? Gal "tiekeju" pamazintu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių