LEA: tarifus per savaitę didino „Ignitis“ ir „Elektrum Lietuva“, „Enefit“ – nekeitė

  • Teksto dydis:

Fiksuotas 12 mėnesių elektros kainas pastarąją savaitę „Ignitis“ padidino apie 1 proc., „Enefit“ jų nekeitė, tuo metu „Elektrum Lietuva“ apie 5 proc. padidino šio laikotarpio dviejų laiko zonų tarifus.

Tuo metu 24 mėnesių fiksuotos kainos planų tarifus „Ignitis“ per savaitę padidino apie 1 proc., o „Elektrum Lietuva“ ir „Enefit“ jų nekeitė, antradienį paskelbė Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

„Igničio“ 12 mėnesių vienos laiko zonos plano 1 kWh kaina antradienį buvo 24,3 cento, „Enefit“ –  23,9 cento, „Elektrum Lietuvos“ – 22,6 cento. Tuo metu 24 mėnesių kainos buvo atitinkamai 24,5, 23,7 ir 23,2 cento.

Lapkričio mėnesio pirmos pusės vidutinė elektros kaina biržoje siekė 8,2 cento už kWh (be PVM) ir buvo 6 proc. mažesnė už spalio vidutinę kainą, kuri siekė 8,7 cento. Tuo metu lapkričio 6–12 dienomis vidutinė elektros kaina siekė 10,1 cento už kWh.

Nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusiems gyventojams vienos laikos zonos standartinis garantinio tiekimo tarifas lapkritį, palyginti su spaliu, atpigo 17,6 proc. iki 19,7 cento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių