„Fitch“ patvirtino nepakitusį Lietuvos skolinimosi reitingą

  • Teksto dydis:

Tarptautinė kredito reitingų agentūra "Fitch Ratings" patvirtino Lietuvai pernai birželį suteiktą ilgalaikio skolinimosi reitingą A- su stabilia perspektyva.

Taip pat nepakeistas trumpalaikio skolinimosi užsienio valiuta reitingas F1 bei šalies reitingo "lubos" AAA, pranešė "Fitch Ratings".

Pasak "Fitch" analitikų, Lietuvos fiskalinė padėtis yra gera, makroekonominiai disbalansai mažėja, o narystė euro zonoje sustiprinto šalies institucijas ir politikos sistemą. Tačiau, anot agentūros, žemas vienam gyventojui tenkančio bendrojo vidaus produkto (BVP) rodiklis ir didelis išorinės skolos ir BVP santykis varžo reitingų didinimo galimybes.

"Fitch" sumažino Lietuvos šių metų BVPaugimo prognozę nuo 3 proc. iki 2 proc., o 2016 ir 2017 metais tikisi atitinkamai 2,8 proc. ir 3,2 proc. augimo. Anot agentūros analitikų, Lietuvos ekonomikai didžiausias rizikas kelia padėtis Rusijoje, tačiau taip pat pažymima, kad eksportuotojai sugebėjo padidinti pardavimus ES ir kitų šalių rinkose.

Agentūra "Moody's Investors Service" balandį pagerino Lietuvos ilgalaikio skolinimosi reitingą nuo Baa1 padidintas iki A3, jo perspektyva yra stabili. 2014 metų balandį Lietuvos ilgalaikio skolinimosi reitingą nuo BBB iki A- pagerino agentūra "Standard & Poors", jo perspektyva taip pat yra stabili.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių