G. Nausėda ragina Lenkijos premjerą aktyviau padėti Ukrainai eksportuoti grūdus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda paragino Lenkijos premjerą Mateuszą Morawieckį (Mateušą Moravieckį) aktyviau bendradarbiauti padedant Ukrainai eksportuoti grūdus ir maksimaliai išnaudoti Klaipėdos uosto pajėgumus.

Neformaliame Europos Vadovų Tarybos (EVT) viršūnių susitikime Granadoje, Ispanijoje G. Nausėda ir M. Morawieckis penktadienį aptarė regiono saugumą, paramą Ukrainai, grūdų eksporto per Baltijos jūros uostus klausimą, pranešė Prezidentūra.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad aktyvesnis šios eksporto per Baltijos jūros uostus išnaudojimas reikšmingai prisidėtų sprendžiant Rusijos karo sukeltą globalią maisto krizę.

Pasak prezidento, būtina šalinti transporto infrastruktūros trikdžius ir didinti Baltijos jūros uostų pralaidumą, kad grūdų eksportas būtų greitesnis.

Prezidentas susitikime akcentavo, kad saugumo situacijai regione išliekant įtemptai būtina ir toliau vieningai remti Ukrainą iki pergalės. Šalies vadovas teigė, kad Lenkijos vaidmuo užtikrinant regiono saugumą yra esminis, ir pasidžiaugė bendradarbiavimu tarp Lietuvos ir Lenkijos saugumo ir gynybos srityje.

Antradienį Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos žemės ūkio ministrai sutarė, kad nuo spalio 4 dienos tranzitu per Lenkiją į trečiąsias šalis gabenamų ukrainietiškų grūdų patikra vyktų ne Ukrainos–Lenkijos pasienyje, o Klaipėdos uoste. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuoseda tu nelaimingas chochliandijoj -jokiu ,,Ukrainietisku

Nuoseda tu nelaimingas chochliandijoj -jokiu ,,Ukrainietisku portretas
grudu ,,, nera----nes visi grudu sejai naudojami plotai senai jau parduoti jankiu tarpkontinentinei firmai ,,, BLAK ROK,,kuri seja genetiskai modifikuotas grudines kulturas su GMO -CMO papildais... ten jankiu modifikuoti grudai, kuriais eurozopa seria gyvulius ir kuriu mesa [modifikuota] edi tu su visa lietuva....Lenkai seja[ pakolkas ] dar nemodifikuotus grudus ir nenori zlugdyt savo verslininku -zemdirbiu bizny , Sorosiniu jankiu Briuselio libersoskiu reikalavimu...

Lietuvis

Lietuvis portretas
Jeigu esi Lietuvos prezidentas tai reikia rūpintis savo žmonėmis ,o ne kažkokiais ukrų benderovcais, kaip pavyzdys Vengrijos ORBANUI nusispjaut ant tu ukrų fašistu ,jam rūpi savi žmonės

Gal \\\\\.../////

Gal  \\\\\...///// portretas
Lenkų premjieras patars kaip tą o'Žyno tarną deportuoti į Pravieniškes.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių