G.Oettingeris: EK skirta parama Ignalinos AE uždarymui yra adekvati

Už energetiką atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Guentheris Oettingeris teigia, kad Lietuvai Ignalinos atominės elektrinės (AE) uždarymui yra skirta adekvati lėšų suma.

„Komisijos manymu, Europos Sąjungos jau skirta ir ateityje (2014-2020 metais) numatyta skirti parama Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymui yra adekvati - pakankama“, - rašoma EK nario laiške Lietuvos europarlamentarei Laimai Andrikienei.EK nario laišką europarlamentarė pranešė gavusi praėjusios savaitės pabaigoje.

Lietuvos stojimo į ES sutarties 4 protokolas teigia, kad Lietuva įsipareigoja uždaryti Ignalinos AE, kadangi „ES yra pasirengusi suteikti adekvačią papildomą Bendrijos paramą“.

Pasak L.Andrikienės, komisaras savo laiške „pakankama parama“ vadina vos 60 proc. visų Ignalinos AE uždarymui reikalingų lėšų.Komisaras G.Oettingeris atsakyme Lietuvos europarlamentarei priminė, kad iki 2013 metų ES Ignalinos AE uždarymui skyrė 1,367 mlrd. eurų (4,7 mlrd. litų).

Dar 210 mln. eurų (725 mln. litų) iš ES biudžeto EK siūlo skirti 2014-2020 metais. Tai, anot L.Andrikienės, sudaro mažiau nei 20 proc. Lietuvos ekspertų nustatyto lėšų poreikio 2014-2020 metais, nes visa Lietuvai reikalinga papildoma suma siekia 870 mln. eurų (3 mlrd. litų).Lietuvos europarlamentarė įtaria, kad Europos Komisija niekada jokių skaičiavimų neatliko, o jos sprendimas apriboti paramą iki 60 proc. visos reikalingos sumos, teikiant ją tik iki 2020 metų, pažeidžia Lietuvos stojimo į ES sutarties nuostatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
reikia maziau vogti.... teisingai masto ES....

ruta

ruta portretas
Visi rimti projektai buna patvirtinti dokumentais , parasais ... O musu valdzia tokia primityvi ir nekompetetinga , kad nesudare jokiu sutarciu ?

gebelsas

gebelsas portretas
ne musu o jusu valdzia...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių