Į Darbo biržą šiemet kreipiasi mažiau žmonių nei pernai

Vis daugiau žmonių Lietuvoje darbą susiranda savarankiškai, pastebi specialistai. Į Darbo biržą šiemet kreipiasi mažiau žmonių, nei pernai, be to, daugėja pradėjusių dirbti su verslo liudijimais.

Pasak Daivos Liugienės iš Lietuvos darbo biržos, šios priežastys lėmė, jog registruotų bedarbių per metus sumažėjo maždaug dešimtadaliu.

„Pagrindinė priežastis, ko gero, yra ta, kad mažiau žmonių kreipiasi į biržą, yra didelis rinkos pagyvėjimas. Darbdaviai, vaizdžiai sakant, graibsto tinkamus darbuotojus ir susirasti darbą iš tiesų darbą šiuo metu nėra problema. Jeigu lyginti praėjusių ir šių metų skaičius, į biržą per mėnesį kreipėsi 10 tūkst. mažiau žmonių“, – Lietuvos darbo biržos Metodologijos ir stebėsenos skyriaus vedėja Daiva Liugienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Kas besikreips, jei visi emigruoja.

Mociute

Mociute portretas
Mano anuke taip pat siemet baige universiteta kineziterapija ir,kaip sakoma,tik laika sugaiso darbo birzoje,kad isgirstu ta nelemta fraze,jums darbo nerasime,ieskokit ko nors,isiklausykite,ko nors pati,arba vaziuokit i uzsieni.Kol kas dar neisvaziavo,bet,matyt,teks.Tai kam be reikalo minti darbo birzos slenksti ir trukdyti ten dirbanciuosius,gal tik del to,kad ir jie netaptu bedarbiais.

KLB

KLB portretas
O ko ten eiti,net jei turint aukstaji issilavinima,tau iskart pasakoma,sansu nera,bet duokite dokumentus.O tada,aisku,tiesiu taikymu,zmogus i uzsieni,nes kas nori but elgeta,tuo labiau,kad tai uzdrausta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių