Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai

Į „Michelin“ gidą įtraukiami 26 Lietuvoje įsikūrę restoranai, o maitinimo įstaigoms „Demo“ ir „Džiaugsmas" skirta po viena „Michelin“ žvaigždę.

Tarp į gidą įtrauktų restoranų: „Red Brick“, „Amandus“, „Apvalaus stalo klubas“, „Arrivee“, „Augustin“, „Da Antonio“, „Dia“, „“Dine“, „Elven“, „Ertlio namas“, „Fabrikėlis“, „Farmer the ocean“, „Gastronomika“, „Heji“, „Justa Pasta“, „Momo Grill“, „Monai“, „Monte Pacis“, „Pacai“, „Protėviai“, „Somm“, „Stebuklai“, „Stikliai“, „Telegrafas“, „Uoksas“, „Vila Komoda“.

Dar keturi restoranai nusipelnė „Bib Gourmand“ vertinimo, skiriamo kokybiškoms ir geras kainas siūlančioms maitinimo įstaigoms. Šie restoranai: „14 horses“, „Gaspar‘s“, „Numan“ ir „Le Travi“.

„Michelin Green Star“ žvaigždutė, skirta išskirtinai į tvarumą susitelkusiems restoranams, suteikta „Red Brick“.

„Michelin Guide Lithuania“ atrinktų restoranų sąrašą bus galima peržiūrėti apsilankius „Michelin Guide“ interneto svetainėje arba naudojantis išmaniojo telefono programėle.

Restoranų atranką į „Michelin Guide Lithuania“ nepriklausomai atliko slapti inspektoriai, vadovaudamiesi pasauliniu mastu daugelį metų taikoma metodika.

„Michelin“ informacija, jų inspektoriai vertina tik restoranų patiekalų kokybę, vadovaudamiesi penkiais kriterijais: produktų kokybe, maisto gaminimo technika, skonių harmonija, per patiekalus atsiskleidžiančiu šefo individualumu ir pastoviu kokybės užtikrinimu tiek žvelgiant į meniu, tiek vertinant ilgesnį laikotarpį.

„Michelin“ vertinimo sistema

„Michelin“ gidas vertina atrinktus restoranus naudodamas išsamią įvertinimų sistemą.

Viena „Michelin“ žvaigždė suteikiama restoranams už „aukštos kokybės maistą, dėl kurio verta sustoti važiuojant pro šalį“, dvi žvaigždės – už „puikų maistą, dėl kurio verta nukrypti nuo pradinio maršruto“, o trys – už „išskirtinę virtuvę, dėl kurios verta specialiai planuoti kelionę“.

Taip pat kai kuriems restoranams skiriami „Bib Gourmand“ kategorijos vertinimai. Jie skiriami restoranams, siūlantiems kokybišką maistą už priimtiną kainą.

Pavyzdiniams restoranams, įsipareigojantiems laikytis visiškai tvarios gastronomijos praktikos skiriama „Michelin Green Star“ žvaigždutė.

Gegužę ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis teigė, kad lietuviškų restoranų įtraukimas į „Michelin“ šaliai generuotų iki 4 mln. eurų turizmo pajamų per metus.

„Michelin“ gidas – prestižinis geriausius pasaulio restoranus įvertinantis leidinys, nuo 1900 m. leidžiamas Prancūzijoje. Padangų bendrovė „Michelin“ šį gidą sukūrė siekdama paskatinti keliones automobiliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sovietinis mentalitetas dirba

sovietinis mentalitetas dirba portretas
vatnykų miestelyje Kaune bus atidaryta nalivaika su krabų zakusonu,aišku iš surimio,vadinsis "sovietiko svajonė".

Jooo

Jooo portretas
Pusantro limono už žvaigzdeles... Uz puse galiu duot menuli

kuinia

kuinia portretas
uz bapkes tu mišelinu kiek tik nori gali nupirkti,kaip alui medalius!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių