- Žygimantas Šilobritas, ELTA
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
Į „Michelin“ gidą įtraukiami 26 Lietuvoje įsikūrę restoranai, o maitinimo įstaigoms „Demo“ ir „Džiaugsmas" skirta po viena „Michelin“ žvaigždę.
Tarp į gidą įtrauktų restoranų: „Red Brick“, „Amandus“, „Apvalaus stalo klubas“, „Arrivee“, „Augustin“, „Da Antonio“, „Dia“, „“Dine“, „Elven“, „Ertlio namas“, „Fabrikėlis“, „Farmer the ocean“, „Gastronomika“, „Heji“, „Justa Pasta“, „Momo Grill“, „Monai“, „Monte Pacis“, „Pacai“, „Protėviai“, „Somm“, „Stebuklai“, „Stikliai“, „Telegrafas“, „Uoksas“, „Vila Komoda“.
Dar keturi restoranai nusipelnė „Bib Gourmand“ vertinimo, skiriamo kokybiškoms ir geras kainas siūlančioms maitinimo įstaigoms. Šie restoranai: „14 horses“, „Gaspar‘s“, „Numan“ ir „Le Travi“.
„Michelin Green Star“ žvaigždutė, skirta išskirtinai į tvarumą susitelkusiems restoranams, suteikta „Red Brick“.
„Michelin Guide Lithuania“ atrinktų restoranų sąrašą bus galima peržiūrėti apsilankius „Michelin Guide“ interneto svetainėje arba naudojantis išmaniojo telefono programėle.
Restoranų atranką į „Michelin Guide Lithuania“ nepriklausomai atliko slapti inspektoriai, vadovaudamiesi pasauliniu mastu daugelį metų taikoma metodika.
„Michelin“ informacija, jų inspektoriai vertina tik restoranų patiekalų kokybę, vadovaudamiesi penkiais kriterijais: produktų kokybe, maisto gaminimo technika, skonių harmonija, per patiekalus atsiskleidžiančiu šefo individualumu ir pastoviu kokybės užtikrinimu tiek žvelgiant į meniu, tiek vertinant ilgesnį laikotarpį.
„Michelin“ vertinimo sistema
„Michelin“ gidas vertina atrinktus restoranus naudodamas išsamią įvertinimų sistemą.
Viena „Michelin“ žvaigždė suteikiama restoranams už „aukštos kokybės maistą, dėl kurio verta sustoti važiuojant pro šalį“, dvi žvaigždės – už „puikų maistą, dėl kurio verta nukrypti nuo pradinio maršruto“, o trys – už „išskirtinę virtuvę, dėl kurios verta specialiai planuoti kelionę“.
Taip pat kai kuriems restoranams skiriami „Bib Gourmand“ kategorijos vertinimai. Jie skiriami restoranams, siūlantiems kokybišką maistą už priimtiną kainą.
Pavyzdiniams restoranams, įsipareigojantiems laikytis visiškai tvarios gastronomijos praktikos skiriama „Michelin Green Star“ žvaigždutė.
Gegužę ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis teigė, kad lietuviškų restoranų įtraukimas į „Michelin“ šaliai generuotų iki 4 mln. eurų turizmo pajamų per metus.
„Michelin“ gidas – prestižinis geriausius pasaulio restoranus įvertinantis leidinys, nuo 1900 m. leidžiamas Prancūzijoje. Padangų bendrovė „Michelin“ šį gidą sukūrė siekdama paskatinti keliones automobiliais.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Vilniaus rajono savivaldybė Bezdonių aikštelę ir sklypus Riešėje skirs gyventojų poreikiams
Vilniaus rajono savivaldybės taryba nusprendė Bezdonyse esančios aikštelės teritoriją ir du Riešės žemės sklypus pritaikyti visuomenės poreikiams. ...
-
EK turėtų išmokėti Lietuvai dar 463 mln. eurų RRF subsidijos bei paskolos
Europos Komisija (EK) preliminariai teigiamai įvertino trečią Lietuvos prašymą išmokėti dalį paramos bei paskolos iš Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF). ...
-
V. Lopeta palieka „Swedbank“1
Vieno didžiausių bankų Lietuvoje „Swedbank“ Komunikacijos ir tvarumo tarnybos vadovas Valdas Lopeta traukiasi iš pareigų. ...
-
Ekonomistai skeptiškai vertina būsimos Vyriausybės žadamus pokyčius1
Pirmadienį pasirašius būsimos valdančiosios koalicijos sutartį, ekonomistai įvertino naujosios valdžios žadamus pokyčius. Nors ekspertai sako pritariantys poreikiui didinti valstybės biudžeto pajamas, jie įspėja, kad planuojami pokyčiai gal...
-
Juodąjį penktadienį kviečia pakeisti Žaliuoju
Kasmet visame pasaulyje minint Juodąjį penktadienį, šiemet asociacija „Investors’ Forum“ kartu su partneriais kviečia atkreipti dėmesį į tvaresnį bet atsakingesnį vartojimą tądien minint Žaliąjį penktadienį. ...
-
V. Ąžuolas siūlo valstybės biudžete numatyti beveik 17 mln. eurų Mažeikių sporto arenos statybai1
Seimo narys, „valstietis“ Valius Ąžuolas registravo pasiūlymą 2025–2027 metų valstybės biudžeto projektui, kuriuo siūloma skirti 16,87 mln. eurų planuojamam statyti Mažeikių sporto ir pramogų centrui. ...
-
LEA: vidutinė elektros energijos kaina „Nord Pool“ išaugo 5,5 proc.
Vidutinė elektros energijos kaina „Nord Pool“ biržoje pirmoje lapkričio pusėje buvo 5,5 proc. didesnė nei spalio mėnesį ir siekė 0,096 Eur/kWh be PVM. Lietuvos energetikos agentūros (LEA) duomenimis, praėjusios savaitės vidutinė elektro...
-
Seimas ėmėsi siūlymo naikinti akcizus biodujoms
Seimas antradienį ėmėsi siūlymo, kuris skatintų gaminti daugiau biodujų bei didintų jų vartojimą, joms bei jų daliai energinių produktų mišiniuose netaikant akcizų. ...
-
Tyrimas: dauguma vartotojų nebepasitiki nuo sukčių nukentėjusiomis įmonėmis
Sukčiavimas pasinaudojant įmonių pavadinimais Lietuvoje tampa vis didesne problema. Fintech bendrovės „Adyen“ užsakymu atliktas tyrimas parodė, kad Lietuvoje nuo sukčių yra nukentėję ketvirtadalis gyventojų, ir beveik keturi i&scar...
-
D. Kreivys: Airijos „N1 Capital“ planuose – 500 MW vandenilio gamybos pajėgumai Lietuvoje4
Airijos atsinaujinančios energetikos projektų vystytoja „N1 Capital“ svarsto investuoti į iki 500 megavatų (MW) galios žaliojo vandenilio gamybos pajėgumus Lietuvoje, pranešė energetikos ministras Dainius Kreivys. ...