- Žygimantas Šilobritas, ELTA
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
-
Į „Michelin“ gidą pateko 26 Lietuvos restoranai
Į „Michelin“ gidą įtraukiami 26 Lietuvoje įsikūrę restoranai, o maitinimo įstaigoms „Demo“ ir „Džiaugsmas" skirta po viena „Michelin“ žvaigždę.
Tarp į gidą įtrauktų restoranų: „Red Brick“, „Amandus“, „Apvalaus stalo klubas“, „Arrivee“, „Augustin“, „Da Antonio“, „Dia“, „“Dine“, „Elven“, „Ertlio namas“, „Fabrikėlis“, „Farmer the ocean“, „Gastronomika“, „Heji“, „Justa Pasta“, „Momo Grill“, „Monai“, „Monte Pacis“, „Pacai“, „Protėviai“, „Somm“, „Stebuklai“, „Stikliai“, „Telegrafas“, „Uoksas“, „Vila Komoda“.
Dar keturi restoranai nusipelnė „Bib Gourmand“ vertinimo, skiriamo kokybiškoms ir geras kainas siūlančioms maitinimo įstaigoms. Šie restoranai: „14 horses“, „Gaspar‘s“, „Numan“ ir „Le Travi“.
„Michelin Green Star“ žvaigždutė, skirta išskirtinai į tvarumą susitelkusiems restoranams, suteikta „Red Brick“.
„Michelin Guide Lithuania“ atrinktų restoranų sąrašą bus galima peržiūrėti apsilankius „Michelin Guide“ interneto svetainėje arba naudojantis išmaniojo telefono programėle.
Restoranų atranką į „Michelin Guide Lithuania“ nepriklausomai atliko slapti inspektoriai, vadovaudamiesi pasauliniu mastu daugelį metų taikoma metodika.
„Michelin“ informacija, jų inspektoriai vertina tik restoranų patiekalų kokybę, vadovaudamiesi penkiais kriterijais: produktų kokybe, maisto gaminimo technika, skonių harmonija, per patiekalus atsiskleidžiančiu šefo individualumu ir pastoviu kokybės užtikrinimu tiek žvelgiant į meniu, tiek vertinant ilgesnį laikotarpį.
„Michelin“ vertinimo sistema
„Michelin“ gidas vertina atrinktus restoranus naudodamas išsamią įvertinimų sistemą.
Viena „Michelin“ žvaigždė suteikiama restoranams už „aukštos kokybės maistą, dėl kurio verta sustoti važiuojant pro šalį“, dvi žvaigždės – už „puikų maistą, dėl kurio verta nukrypti nuo pradinio maršruto“, o trys – už „išskirtinę virtuvę, dėl kurios verta specialiai planuoti kelionę“.
Taip pat kai kuriems restoranams skiriami „Bib Gourmand“ kategorijos vertinimai. Jie skiriami restoranams, siūlantiems kokybišką maistą už priimtiną kainą.
Pavyzdiniams restoranams, įsipareigojantiems laikytis visiškai tvarios gastronomijos praktikos skiriama „Michelin Green Star“ žvaigždutė.
Gegužę ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis teigė, kad lietuviškų restoranų įtraukimas į „Michelin“ šaliai generuotų iki 4 mln. eurų turizmo pajamų per metus.
„Michelin“ gidas – prestižinis geriausius pasaulio restoranus įvertinantis leidinys, nuo 1900 m. leidžiamas Prancūzijoje. Padangų bendrovė „Michelin“ šį gidą sukūrė siekdama paskatinti keliones automobiliais.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Tarpušvenčiu lietuviai plūsta į Palangą: kiek čia kainuoja šventės?2
Palangos verslininkai pastebi, kad į kurortą daugiausia svečių atvyksta tarpušvenčiu, o itin daug – sutikti Naujųjų metų. Šią tendenciją rodo viešbučių ir privačių būstų užimtumas. ...
-
Nausėda: siekiant sukurti diviziją iki 2030-ųjų gynybai reikia skirti 5,5 proc. nuo BVP13
Norint iki 2030 metų Lietuvoje sukurti diviziją gynybai reikia skirti 5,5 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP), sako prezidentas Gitanas Nausėda. ...
-
Nuo vasario 1 d. keičiasi „Vilniaus vandenų“ kai kurių paslaugų kainų tarifai
Nuo 2025 m. vasario 1 d. Vilniaus miesto ir rajono, Šalčininkų ir Švenčionių rajonų butų gyventojams didės geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainos, praneša Vilniaus vandenys. ...
-
Kalėdoms lietuviai linkę rinktis praktiškas dovanas, joms išleis iki 250 eurų
Didesnė dalis šalies gyventojų Kalėdoms renkasi praktiškas dovanas, o artėjant šventėms itin šokteli dovanų čekių bei kortelių pardavimai, BNS sako Lietuvos prekybos centrų atstovai. ...
-
Švenčių organizatoriai: Kalėdų senelių rinka Lietuvoje profesionalėja
Kalėdų Senelio paslauga Lietuvoje tampa vis profesionalesnė – žmonės dažniau renkasi ne pagal kainą, o pagal kokybę, sako tokią paslaugą teikiančių įmonių vadovai. ...
-
Populiarėja dirbtinės Kalėdų eglutės, mažiau medelių parduoda miškininkai6
Ruošdamiesi Kalėdoms gyventojai vis dažniau renkasi dirbtines egles, pastebi prekybininkai. Tačiau itin išaugus ir gyvų medelių pasiūlai, mažiau kirstinių eglių parduoda Valstybinių miškų urėdija. ...
-
Dalis restoranų per Kūčias bus pilni, vis dažniau vakarienė užsakoma į namus6
Kalėdų išvakarėse, katalikams Lietuvoje švenčiant Kūčias, vakare dirbs ne visi restoranai, tačiau kiti laukia svečių ir tikisi visiško užimtumo. ...
-
Premjeras: Lietuvoje bus kuriama valstybinė institucija, atsakinga už gynybos priemonių įsigijimą9
Premjeras Gintautas Paluckas patvirtino, kad Lietuvoje ketinama steigti valstybei pavaldžią instituciją, atsakingą už gynybos priemonių pirkimus. ...
-
Lenkijos PSE ir „Litgrid“ galutinai sutarė investuoti į „Harmony Link“
Lenkijos elektros perdavimo sistemos operatorei PSE patvirtinus sprendimą dėl investicijų į elektros jungties tarp Lietuvos ir Lenkijos „Harmony Link“ statybą, įsigaliojo ir toks pat Lietuvos operatorės „Litgrid“ sprendimas. ...
-
Paluckas: 2025 m. valstybės biudžete gynybos finansavimas siekia 3,91 proc. nuo BVP7
Premjeras Gintautas Paluckas teigia, kad patvirtiname kitų metų valstybės biudžete 800 mln. eurų padidinus skolinimosi limitą šalies gynybos poreikiams, krašto apsaugos finansavimo dalis sieks 3,91 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP). ...