Tokio chaoso pasienyje dar nematė: tenka kviesti ir policiją

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasienyje vėl išaugo tiek krovininių, tiek lengvųjų automobilių eilės. Tiek daug laukiančių lengvųjų transporto priemonių dar nematė net pasieniečiai. Nenorėdami ilgai laukti baltarusiai bando važiuoti be eilės, tarp laukiančiųjų prasideda konfliktai, kviečiama net Lietuvos policija.

Kelyje Vilnius–Medininkai susiformavo vilkikų eilė, kuri tęsiasi apie dvylika kilometrų iki pasienio posto.

Verslas, vežėjai ir muitinės tarpininko paslaugas teikiančios bendrovės skaičiuoja nuostolius.

„Pradeda trūkti automobilių, nes tie automobiliai stovi eilėje pasienyje. Co2 kiekis didesnis, trūksta vairuotojų, auga kaštai, nes tiems vairuotojams automatiškai reikia apmokėti darbo užmokestį, automobiliams reikia mokėti lizingus“, – skundėsi muitinės tarpininkų bendrovės „Bunasta“ savininkas Jurgis Adomavičius.

Verslas neslepia, kad visa tai – dėl uždarytų keturių pasienio kontrolės punktų. Šiuo metu Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje veikia tik du postai.

„Jeigu anksčiau postas aptarnaudavo 200–300 automobilių, o kai nevyko karas aptarnaudavo ir 400–600, tai dabar postas aptarnauja vidutiniškai 100 automobilių. Anksčiau vežėme vieną dieną, dabar penkias“, – kalbėjo J. Adomavičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Muitinė tikina, kad eilės ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Lenkijoje. Pastarojoje, pranešama, net keliskart ilgesnės nei Lietuvoje.

„Visose šalyse susidarė panašios eilės, ypač krovininio transporto. Vežėjams tenka žinoti ir susitaikyti, kad tos eilės yra ir bus, nes muitinė vykdo sankcijų kontrolę“, – aiškino muitinės departamento atstovė Irmina Frolova-Milašienė.

Griežtesnę kontrolę vykdo ir pasieniečiai.

„Per pirmą ketvirtį buvo nustatyti 38 klastoti dokumentai, tai tikrai ženklus padidėjimas, palyginti su praeitais metais išaugo tris kartus. Taip pat buvo identifikuotos penkios vogtos transporto priemonės“, – pasakojo Padvarionių pasienio užkardos vadas Sigitas Valainis.

Tačiau kelią link Medininkų pasienio posto nusėję ne tik vilkikai. Čia stovi ir beveik keturių šimtų lengvųjų automobilių eilė.

Sprendimu, prieš pusantro mėnesio uždaryti Raigardo ir Lavoriškių pasienio postus, siekta sumažinti sankcionuotų prekių bei kontrabandos vežimą, taip pat ir keliaujančių srautus. Panašu, kad šios priemonės jau duoda vaisių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....../

....../ portretas
Kas atliks apklausą , kad atidirbus ir sulaukus brandžių metų kas nors sapnavo, kad galim tapti visuomeninėmis lytimis... na bendram naudojimui ... DOKUMENTE NEBUS RAŠOMA TAUTYBĖ... Virš galvos iš dangaus kris kažkokio metalo drožlės dulkių pavidalo ir kaip durniams sakys , kad vėjas iš AFRIKOS atpūtė.. Kad nuo Grybauskaitės vadovavimo laikų stebėsim LIETUVOS turto vogimą ir vis skalambinamą apie rusų šnipus ir jų blogį, kol priaugino iki" rusai puola". O kur dar istorijos perrašymai, vaizdinių priemonių griovimai, anketų priklijavimai žmonėms ; kur viso švietimo , ugdymo įstaigų ir mokimo sistemų sunaikinimas--- knygų nėra.. . Medicina pšššš .Nemanau , kad pasienyje didesnis chaosas . Kasčiūnas su nepasižymininčiais protu veikėjais organizuoja visai LIETUVAI žaidimą " VISI ŽAISKIME KARĄ--- VISI KAS KRUTA KARIAUSIM, NET SU KOMENDANTO VALANDOM " . KĄ darysi , vadovauja " PROTO BOKŠTAI"

tai

tai portretas
> EUROSTAT: virš 30 procentų LT gyventojų gyvena žemiau skurdo ribos, apie 28 procentai LT gyventojų iki šiol tuštinasi lauko išvietes ir taip teršia Europos gamtą. Neteko girdėti, kad išpuoselėtoje Baltarusijoje taip dergtų motulę žemę.

Tai

Tai portretas
Von į sralniką kacapo išmata.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių